fotografie Liesbeth de Leeuw.
fotografie Liesbeth de Leeuw. fotografie Liesbeth de Leeuw

Bathoorn nieuwe trainer heren 2 ZPC Het Ravijn

NIJVERDAL - Sander Bathoorn (43) wordt bij ZPC Het Ravijn hoofdtrainer van het tweede team en zal Hans van Zeeland assisteren bij het vlaggenschip. Bathoorn volgt bij de Nijverdalse club Jerry Hartgers op.

Bathoorn is Rotterdammer van geboorte en ooit begonnen met waterpolo bij ZV de Kempvis in Spijkenisse. Later verhuisde hij naar Dokkum, waar hij zijn actieve carrière vervolgde bij Z&PC de Granaet. Daar begon hij als coach bij verschillende jeugdteams en het eerste damesteam. De stap naar de WONN was vervolgens snel gemaakt, waar hij de jongens van onder de 17 onder zijn hoede nam. De afgelopen 3,5 jaar was hij hoofdcoach van het eerste dames en heren team van SGHA. Onder zijn leiding promoveerde dames 1 naar de 1ste klasse en behaalden de heren afgelopen seizoen een vijfde plek in de 1ste klasse.
Bathoorn heeft een overeenstemming met ZPC Het Ravijn bereikt voor één seizoen, met een optie tot verlenging. Hij heeft dan ook veel zin om in augustus aan de slag te gaan. "Het is een mooi traject, ik heb ontzettend veel zin om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Heren 2 is een mooie jonge ploeg met veel potentie. Daarnaast ben ik blij samen te mogen werken met Hans van Zeeland. In de toekomst zou ik graag de stap maken naar een selectieteam."