Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Noaberscup opnieuw naar TC Holten

RIJSSEN - Op de parken van TC Enter, TC Rijssen, TC De Mors en TC Holten streden leden van deze vier tennisverenigingen van 13 tot en met 18 juni om de Noaberscup, het jaarlijks terugkerende toernooi dat dit jaar voor de derde keer werd gehouden.

Met 58 teams deden er meer teams mee dan ooit. Het enthousiasme in Enter was het grootst: de kleinste vereniging leverde 18 teams. Geweldig dat de Noaberscup zo leeft onder de Enterse tennissers die de finaledag dan ook op hun park zagen plaatsvinden. Dat meedoen met veel teams geen garantie is op de eindoverwinning weet TC Enter inmiddels tot haar teleurstelling ook. Ondanks twee volledig Enterse finales in de HD 4-5 en HD 6-7 ging de Noaberscup voor het tweede jaar op rij naar TC Holten. Deze vereniging deed met 9 teams mee waarvan er twee wonnen (GD 6-7 en HD 8-9) en een finalist was (DD 6-7). Ook TC Rijssen (DD 4-5 en DD 6-7) en TC De Mors (DD 8-9) wonnen een of meerdere finales.
Dat de Noaberscup ook echt draait om Noaberschap bleek tijdens de week toen door het slechte weer op drie avonden uitgeweken moest worden naar het park van de buren. Vooral TC Enter bleek redder in nood en maar liefst twee keer moest Miranda Dittrich, lid van de organisatie namens TC Enter, hals over kop terug naar Enter om de wedstrijden te regelen en de bar te (laten) bemensen. Het verliep allemaal vlekkeloos dankzij de inzet van iedereen. Uiteindelijk konden alle wedstrijden volgens planning worden gespeeld. Ook voor de inwendige mens werd meer dan uitstekend gezorgd met lekkere hapjes. Op de finaledag konden deelnemers genieten van versgebakken pizza's van Fornacci's en van een aantal wijnen van Slijterij Rosink tijdens de wijnproeverij. Al met al kijken we terug op een zeer succesvolle, sportieve en gezellige editie van de Noaberscup. Wij verheugen ons alweer op volgend jaar.

Uitslagen per onderdeel:

Onderdeel - Winnaar - Finalist
HD 4-5 - Heineken Das Mie Lekkahh! (TC Enter) - Niet te lang inspelen! (TC Enter)
DD 4-5 - Sixpack (TC Rijssen) - M&M (TC Rijssen)
HD 6-7 - Joleo (TC Enter) - Team Hatzeflats (TC Enter)
DD 6-7 - Pink Ladies (TC Rijssen) - Vw'S2 (TC Holten)
GD 6-7 - Dab (TC Holten) - Hmkz! (TC Rijssen)
HD 8-9 - Mooie Bal (TC Holten) - Team Fermont (TC Rijssen)
DD 8-9 - De Mors Dames 3 (TC De Mors) - The Racket Sisters (TC Enter)

Uitslag totaal:
1. TC Holten: 4.33 punten (39 punten/9 teams)
2. TC Enter: 3.11 punten (56 punten/18 teams)
3. TC Rijssen: 2.67 (48 punten/18 teams)
4. TC De Mors: 1.77 (23 punten/13 teams)