Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

C – Chauffeur

Een dag uit het leven van chauffeur Henk Agteresch

Even voorstellen: Henk Agteresch oud 38 jaar en tot groot genoegen al 22 jaar werkzaam bij transportbedrijf Pultrum in Rijssen. Henk woont met zijn echtgenote aan de Gracht in het Opbroek in Rijssen. Hij genoot zijn opleiding als automonteur aan de Lagere Technische School. Na de afronding van deze studie ging hij drie jaar één dag in de week naar de chauffeursopleiding en was hij vier dagen in de week aan het werk bij Pultrum.

De dag uit het leven van Henk begon op maandagmorgen 13 juni.

Ik stond deze morgen om 4.50 uur naast mijn bed om naar mijn werk te gaan. Om 5.10 uur vertrok ik naar mijn werkplek op de fiets naar het industrieterrein in Rijssen waar mijn firma gevestigd is. Bij Pultrum aangekomen startte ik mijn truck en na nog even snel een kopje koffie te hebben gedronken vertrok ik omstreeks 5.30 uur richting Arnhem, waar ik om 6.45 aankwam op de bouwplaats voor het verrichten van hijswerkzaamheden voor een grote renovatieklus.

Bij aankomst op de bouwplaats meldde ik mij eerst bij de uitvoerder van het werk, dronk nog even een kop koffie, zette mijn truck op de juiste plaats, bouwde de kraan van de truck op om zo de hijswerkzaamheden te kunnen beginnen als de tijd daar rijp is. Om 7.15 uur kwamen de bouwvakkers aan op het werk. De klus die we moesten uitvoeren was een gezamenlijke met het bouwbedrijf Dura Vermeer.

Dick Tukkers