Sportieve middag bij DAC Het Punt voor cliënten Baalderborg

RIJSSEN - ViaVie Welzijn en stichting De Klup Twente bieden samen met sportverenigingen de cliënten van DAC Het Punt in Rijssen op 30 juni een gezellige en sportieve middag op donderdag 30 juni van 13.00 tot 15.00 uur bij DAC het Punt. Doel is de cliënten te laten bewegen en bekend te maken met een aangepast sportaanbod. Na afloop zal wethouder Roland Cornelissen alle deelnemers huldigen en de medailles uitreiken.

Het doel van de middag is de cliënten een gezellige, leuke en sportieve middag te bieden en te laten zien welke sporten er in Rijssen voor hen een geschikt aanbod hebben. Er wordt gestart met een warming-up op muziek, aangeboden door Dansschool Willems. Vervolgens zijn er vier rondes van 20 minuten waarin de cliënten in groepen verschillende sport- en beweegactiviteiten kunnen uitproberen. Zo is er een judo clinic, atletiek clinic, een voetbal clinic en spelletje appelhappen.
De sportieve middag wordt speciaal georganiseerd voor cliënten van de Baalderborg Groep die bij DAC Het Punt dagbesteding aangeboden krijgen. Deze dagbesteding is opgedeeld in drie onderdelen: De Huiskamer, De Bakkerij en De Fabriek. Op deze manier is er voor elk wat wils en wordt er aangesloten bij de wensen en behoeften van de cliënten.
Het idee voor het organiseren van deze middag komt van de buurtsportcoaches van ViaVie Welzijn in samenwerking met stichting De Klup Twente. De buurtsportcoaches organiseren vanuit het project Maatschappelijk Verantwoord Verenigen activiteiten om met name de kwetsbare doelgroepen meer in beweging te krijgen. De Klup Twente organiseert vanuit het project 'Regio Twente Actief!' aangepast sporten en probeert dit door middel van een regionale aanpak naar een hoger niveau te tillen.