Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Vocaal Ensemble Rijssen treedt op in Enter op voor Nicaragua

ENTER - Vrijdag 8 juli zingt het Vocaal Ensemble Rijssen onder leiding van dirigent Jan-Geert Heuvelman in de Hervormde Kerk van Enter om 19.30 uur voor een heel goed doel: Hart voor Nicaragua. Op het programma staat onder andere Jesu, meine Freude van J. S. Bach. Jan Geert Heuvelman zal op het imposante Mense Ruiterorgel improviseren rond dit thema. De entree is gratis, maar er wordt gecollecteerd en de totale opbrengst gaat naar Nicaragua.

De stichting werkt in Nicaragua aan huisvesting voor meisjes van 12 tot 18 jaar. Ze zetten zich in om hen door middel van het bouwen van huisjes en kamers een goed onderkomen te verschaffen. Verder vindt de stichting het belangrijk om jongeren uit Nicaragua, die leven aan de rand van de samenleving, te betrekken bij de bouwprojecten. Daarnaast is er nog het kinderwerk waarbij kinderen ook in aanraking met het geloof worden gebracht door knutselwerkjes, liederen zingen, bijbel lezen enzovoort. De stichting betrekt Nederlandse jongeren hij hun werk zodat verschillende culturen bij elkaar komen en elkaar leren kennen.
De missie van de Stichting Hart Voor Nicaragua is het ondersteunen van zendingswerk, diaconaal werk en ontwikkelingswerk in Nicaragua. De visie van de stichting is de christelijke gemeente een wereldwijde gemeenschap is waarin gelovigen van over de hele wereld voor elkaar verantwoordelijkheid dragen. Dat betekent dat zending en evangelisatie een opdracht voor iedereen is. Processen van verandering en bekering vinden plaats van hart tot hart. Het werk aan de basis, zoals pastoraat, prediking, diaconie en gemeenteopbouw zijn daarbij van groot belang.
De stichting is er zich van bewust dat processen van verandering en gemeenteopbouw langetermijnwerk is dat zich moeilijk laat plannen. Diaconaat is daarbij een wezenlijk onderdeel van de christelijke gemeenschap waarbij mensen en middelen wereldwijd ingezet kunnen worden om God en de naaste te dienen.
Wie meer wil weten kan kijken op de website www.hartvoornica.nl

Afbeelding