Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Gefeliciteerd Daniëlle Geerling en Rik Janssen

RIJSSEN - Wij willen namens de lezers van het Hart van Rijssen en Nijverdal alle jongens en meisjes feliciteren met het ontvangen van hun fel begeerde diploma. We wensen hun veel plezier en heel veel succes toe met hun vervolgstudie! Wij willen iedereen mee laten genieten van de feeststemming bij de familie Geerling op de Veeneslagen 4 en bij de familie Janssen op Dokter Stokkersstraat 21 in Rijssen, want op beide adressen kon de vlag uit!

Bij de familie Geerling slaagde jongste dochter Daniëlle Geerling voor haar havo-diploma en bij de familie Janssen slaagde oudste zoon Rik voor zijn VMBO/TL–diploma in de sector Economie.
Daniëlle Geerling is geboren op 30 mei 1999 en was basisschoolleerling van de Julianaschool in Rijssen. Na de lagere school ging Danielle 2 jaar naar de Christelijke Scholengemeenschap Reggesteyn in Rijssen voor klas 1 en 2 en vervolgens rondde zij haar studie af aan dezelfde school op de vestiging in Nijverdal. Ik vroeg haar of ze last heeft gehad van examenstress tijdens de examens? "Dat viel me erg mee, maar op de dag voor de examens was er wel de nodige stress." Waren er nog moeilijke vakken waar je moeite mee had? "Natuurkunde en wiskunde vond ik erg moeilijk. Daar tegenover stond dat ik het dan weer makkelijk had met de vakken: management, organisatie en scheikunde. Ik zat in spanning of ik het diploma wel zou halen door het vak natuurkunde. Maar gelukkig het kwam allemaal op zijn pootjes terecht en na de uitslag op 16 juni was ik echt heel blij." En al gefeest? "Danielle we hebben dezelfde avond met mijn familie en mijn vrienden een leuk feestje gebouwd!" Waar ga je vervolgopleiding volgen? "Ik ga na de vakantie bedrijfseconomie studeren aan de Saxion Hogeschool in Enschede. Dat is een studie die me heel erg interesseert. Ik vind economie heel interessant, vandaar mijn keus."
Rik Janssen is geboren op 26 augustus 2000. Hij was basisschoolleerling van de Wilhelminaschool in Rijssen. Na de basisschool ging Rik studeren aan de Christelijke Scholengemeenschap Reggesteyn waar hij ook zijn studie afrondde. Ik vroeg aan Rik of hij zenuwachtig was tijdens zijn examens? Rick: "Nee hoor, daar had ik weinig last van." Wat waren voor jou de moeilijkste examenvakken? "Met Nederlands en Engels had ik zowel tijdens mijn studie maar ook met het examen veel moeite." Wat waren voor jou de makkelijkste vakken? "Ik had weinig moeite met de vakken economie, wiskunde en aardrijkskunde." Hoe groot was je spanning tijdens het wachten op de uitslag? "Ik heb weinig in spanning gezeten, want ik had direct een goed gevoel over mijn gemaakte examenvragen." Was je erg blij met de voor de jouw gunstige uitslag van het examen? "Ik was erg blij dat ik het had gehaald en ook nog met uitstekende cijfers voor de vakken die belangrijk zijn voor mijn vervolgstudie." Aan welke school ga je de vervolgopleiding doen? "Ik ga naar de Landstede in Raalte voor de richting bedrijfsadministratie. Ik vind het heel leuk om met cijfers te werken en dingen uit te zoeken."
Wij wensen zowel Daniëlle als Rik veel succes met hun vervolgstudie.

Dick Tukkers

Afbeelding