Jan Bakker
Jan Bakker Foto: Petra Koenderink

Jan Bakker voorzitter van Gastvrij Twente

RIJSSEN – Jan Bakker is vorige week benoemd tot voorzitter van Gastvrij Twente. Dit is een groep ondernemers dat het voortouw heeft genomen om Twente als toeristisch product in de markt te zetten. Na het wegvallen van het Twents Bureau voor Toerisme eind 2015 is nu een samenwerkingsvorm ontstaan die bezoekers uit binnen- en buitenland naar Twente moet halen.

Namens de Twentse ondernemers is Jan Bakker, oud-voorzitter van de wielerklassieker de Ronde van Overijssel naar voren geschoven als voorzitter. "Het is van cruciaal belang dat ondernemers zich verbonden voelen met de plannen die zijn gemaakt voor de vrijetijdseconomie. Gastvrij Twente speelt daarin een adviserende en initiërende rol en heeft intensief contact met de Regio Twente. Voor de uitvoering van de plannen gaan we samenwerking met Marketing Oost. Zij verzorgen nu de regiomarketing van de overige Overijsselse regio's. Nu de valt de toeristische vermarkting van de hele provincie onder één organisatie en dat maakt samenwerken met ondernemers een stuk eenvoudiger."
De start van Gastvrij Twente wil niet zeggen dat het wiel opnieuw moet worden uitgevonden. "We gaan verder met Twente als Landgoed van Nederland. De website beleefttwente.nl staat weer online en in het voorjaar is campagne gevoerd met de Twentse kampeer- en bungalowbedrijven. In het najaar volgt een campagne waarbij stedenbezoek een forse impuls krijgt," legt Henk van Voornveld, directeur van Marketing Oost uit.