Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Kwekerij Borkent mag niet uitbreiden aan de Leijerweerdsdijk

RIJSSEN – De uitbreiding van Kwekerij Borkent in het gebied tussen Leijerweerdsdijk en de Witmoesdijk gaat niet meer door. De bezwarencommissie heeft de door B en W verleende vergunning van tafel geveegd en de omwonenden in het gelijk gesteld. De bezwaarmakers vreesden een forse toename van geluidsoverlast, een toename van de verkeersonveiligheid door een groeiende stroom vrachtverkeer en overlast van onkruidbestrijdingsmiddelen.

B en W waren in eerste instantie bereid mee te werken aan de uitbreidingsplannen van Borkent. Echter, bij de behandeling van de aanvraag werden de wettelijke afhandelingstermijnen overschreden, zodat de rechter de vergunning verleende. Het overschrijden van de termijnen kwam door een communicatiefout tussen de behandelende ambtenaren op het gemeentehuis die nog nadere gegevens nodig hadden voor een goede afhandeling. De omwonenden liet het er niet bij zitten en stapten naar de bezwarencommissie die de bezwaarmakers in het gelijk stelde.
Wethouder Roland Cornelissen zegt dat het college de uitspraak van de bezwarencommissie overneemt. "Doordat de vergunning van rechtswege verleend is, zijn we als college niet aan een inhoudelijke beoordeling van de uitbreidingsplannen toegekomen." Dat heeft de bezwarencommissie nu voor het college gedaan. Mocht Borkent in de toekomst toch nog willen uitbreiden, dan kan dat alleen door het bestemmingsplan aan te passen.

Afbeelding