Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

C - chauffeur

Een dag uit het leven van chauffeur Henk Agteresch

Even voorstellen: Henk Agteresch, 38 jaar oud en 22 jaar werkzaam bij transportbedrijf Pultrum in Rijssen. Henk Agteresch woont met zijn vrouw aan de Gracht in het Opbroek in Rijssen. Hij genoot zijn opleiding tot automonteur aan de Lagere Technische School en ging daarna drie jaar lang één dag per week naar de chauffeursopleiding. De overige vier dagen werkte hij bij zijn huidige werkgever Pultrum Transport. De dag uit het leven van Henk Agteresch begon op maandagmorgen 13 juni.

Ik stond deze morgen om 4.50 uur naast mijn bed om naar mijn werk te gaan. Om 5.10 uur vertrok ik naar mijn werkplek bij transportbedrijf Pultrum op het industrieterrein in Rijssen. Bij Pultrum aangekomen startte ik mijn truck en na nog even een kopje koffie te hebben gedronken, vertrok ik omstreeks 5.30 uur richting Arnhem, waar ik om 6.45 uur arriveerde op een bouwplaats voor het verrichten van hijswerkzaamheden ten behoeve van een grote renovatieklus.
Bij aankomst op de bouwplaats meldde ik mij eerst bij de uitvoerder van het werk, dronk nog even een kop koffie en zette mijn truck op de juiste plaats. Vervolgens bouwde ik de kraan van de truck op om zo de hijswerkzaamheden te kunnen beginnen als het zo ver was. Om 7.15 uur kwamen de bouwvakkers aan op het werk en samen begonnen we met het verwijderen van de dakpannen van de te renoveren woningen. Het werk bestaat namelijk uit het renoveren van 90 woningen die wij uitvoeren in samenwerking met bouwbedrijf Dura Vermeer.
Na het verwijderen van de dakpannen, hielp ik de bouwvakkers met het omhoog hijsen van diverse bouwmaterialen, waarna we gingen schaften om 9.15uur. Na de schaft gingen we om 9.45 uur weer aan het werk. Tot 12.30 uur waren we bezig met het ophijsen van nieuwe voor- en achtergevels, voor de te renoveren woningen. De voor- en achtergevels had ik op mijn oplegger had meegebracht vanuit Rijssen. Na de schaft om 13.00 uur vervolgde ik tot 15.30 uur mijn werkzaamheden met het op zijn plaats brengen van de door mij meegebrachte daken voor de woningen die gerenoveerd worden. Enkele ogenblikken later, heb ik mijn kraan ingeklapt en alles in orde gebracht om de terugreis naar Rijssen te kunnen aanvaarden.
Om 18.00 uur was ik weer terug in Rijssen. Daarna nog weer nieuwe daken en wanden op mijn oplegger geladen voor morgen. Mijn truck afgetankt en vervolgens op mijn fietsje gestapt richting het Opbroek, naar mijn vrouw. Om 18.30 uur heerlijk gegeten samen met mijn vrouw. Nog even wat geklust, samen koffie gedronken en om 22.00 uur onder de wol, want het is zo weer morgenvroeg.

Dick Tukkers

In de serie komt volgende week de D aan de beurt. Dan gunt Dokter Van der Leun ons een blik op zijn werkdag.