Nederlands Kampioenschap Standwerken in Rijssen

RIJSSEN - Organisatieburo AJEvents, de Afdeling Standwerkers van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, de ondernemersverenigingen Habi, De Hoge Wal en de gemeente Rijssen-Holten inclusief de markt zijn er samen in geslaagd het Nederlands Kampioenschap Standwerken 2016 naar Rijssen te halen op zaterdag 17 september 2016.

Wethouder Bert Tijhof is erg blij met het evenement: "Als gemeente mogen wij zo'n kans niet voorbij laten gaan. Door de samenwerking met de ondernemers is het mogelijk dit evenement te organiseren. Met de aanwezigheid van 40 standwerkartiesten in het centrum heeft Rijssen op die dag een publiekstrekker van formaat binnen de stadspoorten."
Het NK Standwerken vindt plaats in het centrum van Rijssen, de Haarstraat, het Schild, de Grotestraat en het plein voor de Hoge Wal. Deze locaties vormen samen het podium voor dit evenement. In dit deel van het centrumgebied strijden zo'n 40 standwerkers om de hoogste nationale eer. De deelnemers worden geselecteerd door de Afdeling Standwerkers van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel. Dit gebeurt op basis van een ranking die is samengesteld uit de uitslagen van plaatselijke en provinciale concoursen in het jaar 2016.
Bij de beoordeling van de standwerkers tellen de reeds behaalde punten van de samengestelde ranking niet mee. Iedereen begint met nul punten. Daardoor heeft iedere deelnemer kans om Nederlands Kampioen te worden. Dat maakt het extra spannend en motiveert de deelnemers om extra hun best te doen. Een deskundige anonieme jury beoordeelt de standwerkers.