Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Veel activiteit op
zorgboerderij De Borkeld

RIJSSEN - Zorgboerderij De Borkeld aan de Borkeldseweg 1a in Rijssen is gelegen in het fraaie natuurgebied tussen Rijssen en Holten. De Zorgboerderij is bestemd voor mensen met een beperking of die niet meer in staat zijn werkzaam te zijn in het arbeidsproces. De zorgboerderij is er ook voor ouderen en jongeren met een christelijke identiteit die enige 'ontzorging' nodig hebben. Het bestuur en de vrijwilligers van de Zorgboerderij De Borkeld willen zich graag inspannen om deze mensen een zinvolle dagbesteding te geve door het aanbieden van diverse activiteiten.

In de buitendienst verzorgen de deelnemers de tuin, de groentekassen, de kippen, het paard, de geiten en andere dieren. Verdere activiteiten worden ontwikkeld in het activiteitencentrum de Hooiberg, waar diverse cursussen en workshops worden gegeven, zoals beeldhouwen, boetseren, schilderen, tekenen, sieraden maken, mozaïek, houtsnijwerk en foerageren; dus voor elk wat wils!
"Wij zijn hier met veel plezier," zeggen de 81-jarige Gerrit Hendrik Averesch (schilderen), Ingrid Hegeman (mozaïek) en Janneke Seppenwoolde (boetseren). Gastheer Henk Roosink, werkzaam op de zorgboerderij en tevens bewoner is tevreden over het aantal deelnemers en de bezetting van de zorgboerderij. De openingstijden zijn maandag van 13.30 uur tot 16.30 uur, dinsdag van 9.00 uur tot 11.30 uur en van 19.00 tot 20.45 uur, woensdag van 9.00 uur tot 11.30 uur en van 12.30 uur tot 18.45 uur. Vrijdag van 9.00 uur tot 11.30 uur en van 12.30 uur tot 16.30 uur. In lichtingen over cursussen, workshops en opgave voor vrijwilligerswerk kan via website www.zorgboerderijdeborkeld.nl

Dick Tukkers