Afbeelding
Foto: Dick Huve

Trombonist Jesse Ligterink slaagt met glans voor examen

RIJSSEN – Trombonist Jesse Ligterink is dinsdagavond met glans geslaagd voor zijn D-Examen. Dat gebeurde als onderdeel van het zomerconcert dat het orkest van muziekvereniging Wilhelmina gaf in de Open Hofkerk. Tijdens het concert was een onafhankelijke examencommissie aanwezig om de prestaties van de examenkandidaat te beoordelen. Een bijzonder gebeuren ook voor dirigent Wout Ligterink om zijn zoon op deze wijze te zien excelleren.

In twee muziekstukken was een grote plaats ingeruimd voor de trombonist: Springtime van Ares en Romanze van Weber. Jesse liet daarbij duidelijk horen wat het instrument aan klankkleuren te bieden heeft, maar ook hoe geweldig soepel hij de trombone laat doen wat hij als bespeler wil. De examencommissie was zeer onder de indruk van de prestaties van de examenkandidaat.
Na afloop van het concert bracht de examencommissie verslag uit. "Je hebt het voortreffelijk gedaan," aldus de voorzitter. "Je hebt absoluut talent voor improviseren, je laat een hele mooie toon met grote zuiverheid horen. Je staat daar op een hele mooie manier muziek te maken." In totaal kreeg Jesse 59 punten en zijn gemiddelde was een 9. Ook het maken van een scriptie is onderdeel van dit examen. Jesse dankte de examencommissie, maar ook zijn docent Egbert en alle leden van Wilhelmina die hebben meegewerkt aan het welslagen van zijn openbare examen.