Afbeelding
Foto: Dick Huve

Burgemeester Hofland reikt witte anjers uit aan veteranen

RIJSSEN – Op de onlangs gehouden plaatselijke veteranendag in het Parkgebouw in Rijssen heeft burgemeester Arco Hofland witte anjers uitgereikt aan tien veteranen. Het gaat om veteranen van Rijssen-Holten die nog niet eerder hebben deelgenomen aan de plaatselijke veteranendag: P. Jansen-Harbers (foto), S. de Graaf, F. J. Stam, J. Klein Nagelvoort, H. van Dijk, G. J. Dannenberg, W. J. van Laar, E. Dalemans en J. Aufderhaar.

De Witte Anjer is het symbool van de waardering van de samenleving voor de verdiensten van de veteranen. De Witte Anjer was ook altijd hét herkenningsteken van prins Bernhard, de grootvader van koning Willem Alexander die veel voor het verzet en de veteranen heeft betekend.
Roelf Wolterink (92), de grote man in Rijssen achter alles wat met veteranen te maken, is blij dat zich nu ook een aantal jongere veteranen in Rijssen gemeld hebben voor de plaatselijke veteranendag. Maandelijks organiseert Wolterink met veteranen uit de regio de veteranencontactmiddag in het restaurant van scholengemeenschap Reggesteyn in Rijssen. "Ik hoop met de nieuwkomers in contact te treden en hen ook te betrekken bij deze activiteiten."