Afbeelding
Foto: Dick Huve

Clinics Diepe Hel Holterbergloop

HOLTEN/NIJVERDAL - Vanaf augustus starten ASV Atletics en AV Holten weer met looptrainingen ter voorbereiding op de Diepe Hel Holterbergloop.

Bij ASV Atletics zal de eerste training plaatsvinden op zaterdag 20 augustus. Op deze trainingen komen lopers af met allemaal verschillende wensen: een langere afstand lopen, een snellere tijd neerzetten of bijvoorbeeld genieten van de loop en de natuur. Maar, de lopers willen vooral goed voorbereid zijn. Begeleid met een hardloopschema gaan de lopers een traject in van 11 weken, met 10 gezamenlijke trainingen, naar de Diepe Hel Holterbergloop.
In de trainingen van anderhalf uur wordt erg veel aandacht besteed aan de basis van het lopen. De trainers gaan daarbij vooral inzetten op de verbetering van de loopcoördinatie, kracht, rompstabiliteit en looptechniek. In de tweede helft van de training wordt met gerichte tempo's of fartlek gewerkt aan het snelheidsuithoudingsvermogen en de wilskracht. De trainingen worden gegeven op de atletiekbaan van ASV Atletics te Nijverdal, op de heide en in het bos. Uiteraard zal ook het nieuwe parcours worden verkend, geen verassingen dus. Naast de 10 looptrainingen verzorgen de trainers ook nog twee bonustrainingen. De eerste is het lopen van het parcours in de avonduren in het schijnsel van het maanlicht. In de tweede training, een paar dagen voor de wedstrijd, worden aan de spieren nog wat gerichte prikkels gegeven.
De lopers worden ook voorzien van extra informatie. Bijvoorbeeld informatie over: voeding, rekken, ademhaling en trainen met een hartslagmeter.
Wil je meer weten over clinics: kijk op de site van ASV Atletics www.atletics.nl of voor de clinics bij AV Holten www.avholten.nl