Last minute geboekt; denk aan vaccinaties

ALMELO/HENGELO/ENSCHEDE - Veel reizigers kiezen deze zomer voor een (strand)vakantie naar Bulgarije, Kroatië of Turkije. Maar reizen naar een van deze bestemmingen kan risico's betekenen voor de gezondheid. Bijvoorbeeld door het eten van besmet voedsel, het drinken van ongezuiverd water, andere hygiënische omstandigheden, infectieziekten of risicovol gedrag. Ook bij een last minute vakantie kan een bezoekje aan het reizigersspreekuur van Travel Health Clinic (THC)/GGD in Almelo, Hengelo of Enschede zinvol zijn.

De kranten staan er vol van: 'schade door noodweer', 'extreem veel regen deze zomer' etc. Dus heeft u nog snel een last minute geboekt naar Kroatië of Turkije. Aandacht voor uw gezondheid kan het verschil betekenen tussen een geslaagde vakantie of een reis waarvan u niet hebt kunnen genieten. Laat u dus van te voren goed informeren en adviseren over de omstandigheden in het land waar u naar toe gaat, en uw bescherming tegen gezondheidsrisico's.
Gezondheidsrisico's zijn dichterbij dan u denkt. Wat veel reizigers niet weten is dat ook reizen richting het Middellandse zee gebied risico's met zich meebrengt. Ook tijdens een all-inclusive vakantie naar de Turkse Riviera loopt u risico op besmetting met bijvoorbeeld hepatitis A en maag-/darminfecties. Voor sommige landen binnen Europa en verschillende populaire bestemmingen als Kroatië, Egypte en Tunesië worden vaccinaties aanbevolen. Zoals Difterie, Tetanus en Polio (DTP). Tetanus kan men oplopen door contact met straatvuil. Een keer flink vallen met een verwonding kan al voldoende zijn. Heeft u onlangs een last-minute vakantie geboekt? Bedenk dan dat u beter wél gevaccineerd kunt zijn dan helemaal niet! Om uw gezondheidsrisico's tot een minimum te beperken, is vaccineren ook voor last-minute reizigers zeker aan te bevelen.
De Travel Health Clinic geeft advies op maat, rekening houdend met persoonlijke omstandigheden, reisbestemming en de aard van de reis. Maak een afspraak via www.thci.nl of telefonisch 088-2914900. Onze gecertificeerde reizigersverpleegkundigen nemen dan samen met u de voorgenomen reis door en geven u adviezen en vaccinaties zoals die zijn voorgeschreven door het LCR (landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering).
Sinds januari 2014 werken Travel Health Clinic en GGD Twente samen op het gebied van reizigersadvies en reizigersinentingen.