Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Han Pape krijgt fotoboek over dik twintig jaar Roskam

WIERDEN – Van het Twentse opinieweekblad de Roskam is een fotoboek verschenen dat een overzicht geeft van het dik twintigjarige bestaan van deze niet meer verschijnende oer-Twentse krant. Het fotoboek werd vrijdagavond aangeboden aan de verraste hoofdredacteur Han Pape die onder valse voorwendselen naar de restaurant de IJzeren Pot was gelokt.

Weekblad de Roskam verscheen begin dit jaar voor het laatst, omdat de gezondheid van Han Pape het niet meer toeliet wekelijks een goede krant te maken. Pape is wel doorgegaan met de digitale Roskam waarop dagelijks een aantal nieuws- en achtergrondberichten van zijn hand verschijnen.
Omdat een papieren Roskam er voorlopig niet meer in zit, besloten de fotografen Henny Mönnik en Cees Elzenga om een beeldmonument op te richten voor de spraakmakende kwaliteitskrant die 21 jaar door Han Pape en zijn medewerkers gemaakt is. Alle leveranciers van beeldmateriaal hebben een keus gemaakt uit de archieven van de afgelopen jaren, wat uitgelopen is op een bijzonder fotoboek dat de geschiedenis van de Roskam in beelden vertelt.
In aanwezigheid van alle Roskammedewerkers kreeg Han Pape een luxe exemplaar aangeboden. Er is een minder luxe uitgave beschikbaar tegen betaling van 20 euro. Wie daarvoor belangstelling heeft, kan een mail sturen naar fotograaf Cees Elzenga: netvlies@hetoog.nl