Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Ruim 600 deelnemers aan 40ste zwemvierdaagse Rijssen

RIJSSEN – Enkel tevreden gezichten maandagavond bij organisator Carmen ten Voorde van de 40ste zwemvierdaagse in het zwembad de Koerbelt in Rijssen. Ten Voorde is buitengewoon te spreken over de grote deelname en ze is bijzonder blij met de hulp van ruim 25 vrijwilligers die het evenement hebben helpen organiseren.

De deelnemers trokken onder zeer gunstige weersomstandigheden hun baantjes in het buitenbad van de Koerbelt, allemaal op weg naar de welverdiende medaille. Voordat de deelnemers echter gebruik maakten van het bad, verrichtten twee triatleten, Marco en Harald Muller uit Holten, de opening van de zwemvierdaagse door als eerste deelnemers hun baantjes trekken. Twee deelnemers, Gerdi Deijk uit Rijssen en Erik Companje uit Enter, leverden een bijzondere prestatie door voor de veertigste keer deel te nemen aan het zwemfestijn.
Naast de organisatie van de zwemvierdaagse door het personeel van het zwembad De Mors, organiseerde de Rijssense Zwem en Poloclub De Mors rond deze Zwemvierdaagse weer het randgebeuren. Er was een polowedstrijd, een bootcamp en op de laatste avond de traditionele zeeslag. Verder waren er springkussens, een stormbaan, broekhangen, oliebollen en pannenkoeken voor de liefhebbers. Op vrijdagavond werden de deelnemers gratis van een ijsje voorzien door Bovanie's IJssalon Rijssen en Jumbo Supermarkt uit Rijssen zorgde voor een glas drinken.

Dick Tukkers