Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Via Via Midzomerrondrit 2016 groot succes

RIJSSEN-HOLTEN – Via Vie Welzijn organiseerde woensdag met de hulp van de vrijwilligers een Midzomerrondrit voor mensen zo'n rit wegens gezondheidsredenen niet meer kunnen maken. De reis ging van start vanaf twee vertrekpunten. De Holtense deelnemers vertrokken vanaf de Kalfstermansweide en de Rijssense deelnemers vanaf restaurant Schwarzwald aan de Markeloseweg.

Vanaf beide startpunten vertrokken vanaf 17.30 uur 14 auto's bestuurd door vrijwilligers die zich hiervoor zich spontaan hadden aangemeld. De chauffeurs haalden hun gasten op van het huisadres. Een rollator of inklapbare rolstoel was geen probleem. De gasten werden na afloop weer teruggebracht op bij huis.
De routes van de rit gingen over een afstand van zo'n 55 kilometer. De Rijssense auto's reden via de Borkeld, Larenseweg naar de Raalterweg in Holten en toen naar de familie Krikkink aan de Helhuizenweg om daar koffie met krentenwegge te gebruiken. De auto's vanuit Holten reden via Raalte, Nijverdal naar de Ligtenbergerweg waar bij de familie Wesseldijk aan de Ligtenbergerdijk in Rijssen koffie met krentenwegge werd genoten.
Na een enerverende rit, kwamen de beide groepen samen bij de familie Veltkamp aan de Borkeld 18 in Rijssen om daar voorzien te worden van een hapje en een drankje. De deelnemers genoten zichtbaar van dit gezellige oponthoud.
Aan het einde van deze Midzomerrit vroeg ik aan mevrouw Slaghekke (82) uit de Laan 40-45 in Rijssen, de heer Fokkert (88) uit de Schutse in Rijssen en hun tijdelijke chauffeur, Dick Hofman, of ze van deze rit hadden genoten. Alle deelnemers waren zeer tevreden over de goede weersomstandigheden de op en top geregelde organisatie van deze ViaVie Welzijnsrit. Een initiatief dat volgens de deelnemers zeker voor herhaling vatbaar is.

Dick Tukkers