Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Nieuw deel begraafplaats 't Lentfert voldoet voor de komende twintig jaar

RIJSSEN – Het nieuwe gedeelte van de algemene begraafplaats Het Lentfert aan de Burgemeester Knottenbeltlaan is inmiddels in gebruik genomen en er hebben al begravingen plaatsgevonden. De oppervlakte van het nieuwe uitbreidingsdeel is 4.7 hectare. Er is ruimte voor 4200 begravingen. De verwachting is dat dit voldoende is voor de komende twintig jaar.

Wat er gaat gebeuren als ook het nieuwe gedeelte vol raakt, is nog niet bekend. Rijssen-Holten is een van de weinige gemeenten in Nederland waar nog het eeuwig durend grafrecht geldt. Dat betekent dat graven niet geruimd worden en dus ook niet hergebruikt kunnen worden. Omliggende gemeenten zijn er de afgelopen jaren toe overgegaan het eeuwigdurende grafrecht af te schaffen. Daardoor is het mogelijk om graven waarvan geen eigenaren meer in leven te ruimen en opnieuw te gebruiken.
Overigens zijn de oude algemene begraafplaats op de kop van de Lentfersweg en de rooms-katholieke begraafplaats aan de Enterstraat ook nog altijd in gebruik. Incidenteel vinden daar nog begravingen plaats.