Onthulling straatnaamborden Meester Tijhuisweg en Leo ten Brinkepark

NIJVERDAL – Donderdag vond de onthulling plaats van het straatnaambord Meester Tijhuisweg en het bord Leo ten Brinkepark door familieleden en burgemeester Anneke Raven. De gemeenteraad is de initiatiefnemer voor de naam van het park op het tunneldak.

De raad vond dat Leo Ten Brinke, die in Nijverdal algemeen wordt gezien als de man die het idee voor een tunnel heeft gelanceerd, het verdiende dat het park op het tunneldak naar hem vernoemd zou worden.
Mevrouw Ten Brinke, haar zoon Saïd en kleinzoon Sam van Leo ten Brinke onthulden het bordje bij het park. De huidige Leo ten Brinkeweg, die langs het station loopt, is omgedoopt in de Meester Tijhuisweg. Albertus Tijhuis was 40 jaar lang schoolhoofd van de rk-basisschool St. Antonius en actief betrokken bij het katholieke verenigingsleven. Tijdens de oorlog was hij commandant van een verzetsgroep. Daarvoor kreeg hij in 1983 postuum het verzetskruis uitgereikt. Bij de onthulling van het straatnaambord waren de kinderen van meester Tijhuis aanwezig.