Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Rijssen-Holten bevordert de werkgelegenheid met een dynamisch toekomstplan

RIJSSEN – In Rijssen-Holten is het goed wonen, werken en recreëren. De burgers zijn trots op hun gemeente die overal bekend staat vanwege het goede arbeidsethos en ondernemersklimaat. Dit wil het gemeentebestuur graag zou houden en daarom wordt het project Rijssen-Holten WERKT! gelanceerd.

Als vervolg op het Deltaplan stelt de gemeenteraad voor de komende 3 jaar een extra budget voor Rijssen-Holten WERKT! beschikbaar van ruim 1,3 miljoen euro voor projecten waarbij de focus ligt op het creëren van werkgelegenheid. De groei en bloei van de gemeente in al haar facetten krijgt via dit plan een stevige impuls.
De unieke ligging van de gemeente aan de A1, op de scheidslijn van Twente, Salland en de Achterhoek en op een steenworp afstand van Duitsland, biedt voor Rijssen-Holten voldoende kansen om dit verder uit te bouwen. Als vierde economie van Twente en met een omvang en diversiteit van bedrijven en ondernemingen die de gemeente rijk is, wordt nu gezamenlijk uitvoering gegeven aan diverse projecten. Dit gebeurt samen met diverse partners uit het onderwijs, detailhandel, recreatie & toerisme en het bedrijfsleven.
Voorzitter van het Bouwgilde en directeur van Ter Steege Bouw, Arjan van 't Hul zegt: "Het is mooi dat de gemeente Rijssen-Holten de ondersteuning geeft, om in te spelen op een veranderende arbeidsmarkt. Dit vraagt om nieuw uitdagend onderwijs op alle niveaus, maar ook om bijscholing bij de huidige medewerkers in de diverse bedrijven en organisaties."
Erik Huzen, spreekt namens de Holtense Ondernemersvereniging. Hij benadrukt: "Door gezamenlijk op te trekken wordt Rijssen-Holten economisch en toeristisch gezien een nog aantrekkelijker trekpleister. En door goed in te spelen op het unieke landschap, de goede bereikbaarheid en de uitstekende sport- en recreatiemogelijkheden kunnen we er samen nog meer uithalen."
Het versterken van de lokale economie en de lokale arbeidsparticipatie blijven de komende jaren belangrijke maatschappelijke opgaven. Op 9 juni 2016 vond een leerzame en informatieve bijeenkomst plaats waarbij diverse partners en raadsleden het plan met elkaar deelden. Tijdens de informatiebijeenkomst werd ook aandacht besteed aan bijvoorbeeld een stimuleringsregeling voor jonge ondernemers/start ups, het opzetten van een kennis-/innovatieplatform voor ondernemers, een stimuleringsregeling om leegstand in de winkelcentra te voorkomen en het realiseren van het huis van de Wielersport in Holten. Zo maar een kleine greep uit de diverse projectvoorstellen. Meer informatie is te vinden op de website www.rijssen-holten.nl/rijssenholtenwerkt.
Volgens wethouder Bert Tijhof is Rijssen-Holten WERKT! een dynamisch plan waarbij de gemeente een faciliterende rol vervult. "Ook kunnen ontwikkelingen en gewijzigde inzichten ervoor zorgen dat het plan wordt aangepast. Dit doen we samen met ondernemers en organisaties die we voortdurend blijven vragen om denkkracht om tot een goede inzet van de middelen te komen."