Nieuwe griffier Gert Veerman wil de gemeenteraad dienen

RIJSSEN – De nieuwe raadsgriffier, drs. Gert Veerman, wil zich volledig inzetten voor de gemeenteraad, zodat dit hoogste orgaan van de gemeente volop kan functioneren. Dat zei Veerman donderdagavond tijdens de raadsvergadering waarin hij door alle leden van de gemeenteraad werd gekozen als opvolger van de vertrokken griffier Hendrik Jan van de Vliert. Veermans vrouw woonde ook de raadsvergadering bij. Het echtpaar heeft drie dochters en gaat zich vestigen in de gemeente. Veerman is nu nog scriba van de hervormde gemeente in Huizen en lid van het CDA. Hij begint officieel per 15 september in Rijssen-Holten.

Plaatsvervangend raadsvoorzitter Gradus Kreijkes (SGP) sprak zijn blijdschap uit over de benoeming van Veerman die uit maar liefst 32 sollicitanten is gekozen. "Hij is gedreven, welbespraakt en enthousiast. Hij en zijn vrouw voelen zich bijzonder aangetrokken tot een ondernemende gemeente als Rijssen-Holten, terwijl ook de identiteit van onze gemeente hen aanspreekt." Kreijkes sloot zijn toespraak af met een korte gelukswens op rijm in onversneden Rijssens dialect.
In zijn dankwoord liet Veerman (52) uitkomen te gemeente Rijssen-Holten goed te kennen. "Toen we hier op vakantie waren, zei mijn vrouw: als je hier ooit nog eens gaat werken, gaan we hier ook wonen." Veerman zei het vooral als zijn taak te zien om de gemeenteraad op alle mogelijke manier te voorzien van de juiste informatie, zodat de gemeenteraad zo goed mogelijk zijn werk kan doen.