Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Mountainbiken vanaf het gastvrije Overveen

RIJSSEN – Vanaf recreatiebedrijf Het Overveen is het niet alleen goed fietsen door de vrije natuur, maar ook de nieuwe MTB-route die door de Rijssense bossen en de Ravijntjes loopt is vanaf Het Overveen aan de Veendijk 4a een geweldige dagbesteding.

De nieuwe MTB-route behoort nu al tot de top 3 van de Route Top 10 van Nederland. De route werd nog niet zo lang geleden officieel geopend door tienvoudig Nederlands en Olympisch kampioen Bart Brentjes. De MTB-route is tot stand gekomen met behulp van enthousiaste vrijwilligers van de Tourclub Rijssen (TCR) die de 22 kilometer lange mtb-route hebben gerealiseerd.
De route is zodanig aangelegd dat er op verschillende punten kan begonnen, waarvan Het Overveen er één is. De route voert door bos, heide en kent uitdagende hoogteverschillen. De route is zodanig aangelegd dat MTB'ers en wandelaars niet meer elkaars concurrenten zijn, want de routes zijn gescheiden. Rijssen-Holten staat bekend als fietsvriendelijke gemeente en wil daarom proberen om volgend jaar fietsgemeente van het jaar te worden.