Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Hout- en linosnijden bij kasteel de Oosterhof

RIJSSEN - Onder de noemer Zomermuseum bij het kasteel waren dinsdag bij het Rijssens Museum diverse activiteiten te zien en te doen. De eerste activiteitendinsdag was de eerste in een serie van zes dinsdag in de zomervakantieperiode die op een aangename wijze zijn te besteden. De activiteiten spelen zich af in en bij het Rijssens Museum en het Internationaal Brandweermuseum die in de havezate zijn gevestigd.

Kunstenaar Aat Pinkster uit Heino, oud-bestuurslid en vrijwilliger van het Rijssens Museum, demonstreerde hoe hij houtsnijwerk en linosnedes maakt. Jongeren mochten zelf ook voorwerpen van houtsnijwerk maken en in het linoleum snijden onder het oog van de meester! Kinderen konden stempels van aardappels maken en met vele kleuren verf fraaie kunstwerkjes creƫren. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om de bij jong en oud populaire spelen te doen uit de jaren twintig van de vorige eeuw.'
Op de foto links zien kijkt opa Willibrord Meinders uit Rijssen mee over de schouder naar zijn kleinzoon Maurits van elf die onder toeziend oog van Aat Pinkster een houtsnijkunstwerk maakt.

Dick Tukkers