Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Zomerorgelconcert Gert van Hoef vrijdag in de Regenboogkerk in Nijverdal

NIJVERDAL – De jonge organist Gert van Hoef uit Barneveld geeft vrijdagavond een orgelconcert in de Regenboogkerk aan de Grotestraat 127 in Nijverdal. Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is gratis. Wel is er na afloop de gelegenheid om bij de uitgang een vrije gift te geven ter bestrijding van de onkosten.

Gert van Hoef is op 17 juni 1994 geboren in Barneveld. Hij groeide op zonder zich specifiek bezig te houden met muzikale activiteiten. Pas op 13-jarige leeftijd ontdekte hij het orgel en ontving hij zijn eerste orgellessen van zijn opa die hem wegwijs maakte op het instrument. Al snel bleek dat Gert aanleg had, wat voor zijn ouders een reden was om hem een orgel te geven. De eerste maanden speelde Gert op zijn huisorgel zonder dat hij les kreeg.
Naast zijn conservatoriumstudie geeft Gert inmiddels veel orgelconcerten door het hele land. Een nieuw fenomeen lijken de boekingen voor een privé of openbaar verjaardags- of jubileumconcert. In augustus 2015 gaf Gert zijn eerste buitenlandse concerten in Stoke-on-Trent en Londen (Engeland) waar hij veel succes boekte. De getalenteerde organist heeft al enkele keren het Mense Ruiter-orgel in Nijverdal mogen bespelen en heeft voor deze avond een gevarieerd programma samengesteld.