Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Burgemeester Hofland wil
Prinsjesdag in Parkgebouw

RIJSSEN – Zou Prinsjesdag de komende jaren, net als Koningsdag, niet op verschillende locaties in het land gehouden kunnen worden? Dat vroeg burgmeester Arco Hofland zich vorige week af. "Ik heb de suggestie via Twitter gedaan om de troonrede in het Parkgebouw te laten voorlezen door de koning. Directeur Jolanda Agteresch van het Parkgebouw reageerde gelijk enthousiast."

Aanleiding voor Hoflands idee is de aanstaande grote verbouwing van de Tweede Kamer, waardoor de regeringsgebouwen de komende vijf jaar niet toegankelijk zijn, terwijl de Ridderzaal heel moeilijk bereikbaar zal zijn. Ook gemeentesecretaris Arie van Eck ziet een rondrit door Rijssen vanaf Kasteel de Oosterhof naar het Parkgebouw helemaal zitten. "De gouden koets hier naartoe halen is geen enkel probleem. We hebben in onze gemeente grote transportbedrijven die hun hand niet omdraaien voor zo'n klus. Bovendien kunnen we Rijssens koetspersoneel aanbieden, want we hebben hier zelfs een Nederlands kampioen mennen in de persoon van Herman ter Harmsel van Manege Achter 'n Bos."
Het wachten is nu op een reactie vanuit Den Haag om het idee van een echte Twentse Derde Dinsdag in september te realiseren.