Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Burgemeester opent derde editie van De Haar Sportdorp

RIJSSEN - Burgemeester Arco Hofland opende dinsdag onder uitstekende weersomstandigheden de derde editie van het de Haar Sportdorp op het terrein van de AV Rijssen. Deze derde editie van de Haar Sportdorp duurde tot en met vrijdag. Dit Sportdorp werd mogelijk gemaakt door hoofdsponsor De Haar en diverse andere Rijssense sponsoren. Voor de versterking van de inwendige mens werd iedere dag door het restaurant 't Witte Hoes een lunch aangeboden voor deelnemers en vrijwilligers in samenwerking met DAC Het Punt.

Aan dit Sportdorp werd deelgenomen door ongeveer 120 kinderen die werden begeleid door een dertigtal vaste vrijwilligers naast de vrijwilligers van de sportverenigingen die de diverse clinics verzorgden. In zijn toespraak gaf de burgemeester dat aan dat sporten gezond is voor lichaam en geest en hij vroeg dan ook om een groot applaus voor al de sponsoren en de vele vrijwilligers die dit Sportdorp mogelijk maakten.

Er was een uitgebreid programma opgesteld voor dit de Haar Sportdorp met allerlei takken van sport. Op dinsdag verzorgenden de verenigingen clinics zoals turnen, volleyballen, steppen enzovoort. Op woensdag werd aan rolskieën gedaan, klompgolf, frisbeeën en nog veel meer. Op deze wijze maakten de kinderen kennis met voor hen onbekende sporten.

Donderdag konden de jongste kinderen vendelzwaaien, er was een zeskamp voor de groepen 6, 7 en 8. Na de middag bezochten de kinderen van de groepen 1 tot en met 4 per bus het Witte Hoes. Voor de overige groepen was er een GPS-tocht. De donderdagavond was gereserveerd voor een gezellige barbecue, waar de deelnemers aan het Sportdorp en hun familie welkom waren. Na de barbecue kwam de brandweer langs voor een ludiek waterspel: spuitbal spelen. De kinderen uit de bovenbouw bleven een nachtje slapen op de AV-accommodatie. Vrijdag werd het Sportdorp 2016 afgesloten met een gezamenlijk ontbijt en een dans.

DickTukkers