Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Het vakantiebaantje doet Twan Mensink met plezier

NIJVERDAL – Veel jongeren uit onze regio zoeken tijdens hun vakantietijd een vakantiebaantje om hun zakgeld aan te vullen of om te sparen voor leuke dingen. Een van deze jongeren, Twan Mensink uit Nijverdal, stelde ik een paar vragen.

Wie ben jij?

Ik ben Twan Mensink, ik ben 15 jaar oud en woon aan de Spijkerweg 33 in Nijverdal. Ik werk in mijn vrije tijd bij het restaurant Buitengewoon Lekker van de familie Dubbelman aan de Grotestraat 281 in Nijverdal.

Hoe kom je aan dit vakantiebaantje?

Door een vriend van mij, hij vroeg of ik nog werk zocht en dat zocht ik ook. Eerst moest ik een sollicitatiebrief sturen, daarna moest ik op sollicitatiegesprek komen en een paar dagen later hoorde ik dat ik werd aangenomen

Vind je het werk leuk en waarom?

Ik vind het werk heel leuk, omdat ik veel leuke, aardige en behulpzame collega's heb en het werk zelf is ook leuk om te doen.

Is de beloning naar je zin?

Ik vind voor mijzelf dat ik genoeg salaris krijg per maand.

Hoelang ga je vakantiewerk doen?

In ieder geval de hele vakantie, maar dit baantje is meer voor een bijbaantje dan alleen vakantiewerk, dus ik denk dat ik dit werk zolang mogelijk ga doen.

Wat ga je met het verdiende geld doen?

Ik spaar het meeste verdiende geld, bijvoorbeeld voor het rijbewijs of andere leuke zaken.

Ga je zelf nog op vakantie, zo ja waar naartoe?

Ik ga dit jaar naar Kroatië, wij zijn hier dan ongeveer 3 weken.

Wil je nog vertellen wat je de werktijden vind?

Ik vind de werktijden super voor mij, want ik werk bijna altijd in het weekend en dus heb ik doordeweeks tijd voor school. Meestal werk ik van 12.00 tot 18.00 uur. En wat voor mij heel belangrijk is, dat ik de sfeer op het werk top vind! Iedereen helpt elkaar als iets niet lukt en ook iedereen is aardig tegen elkaar, het is gewoon leuk om hier te werken!

Wat ga je na de vakantie doen?

Na de vakantie pak ik mijn studie weer op, dit jaar ben ik overgedaan van klas 3GLT naar klas 4 GLT.

Dick Tukkers