Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Contractverlenging voor Rijssense Harley bij Go Ahead Eagles

RIJSSEN - Harley is de mascotte van de eredivisieclub Go Ahead Eagles uit Deventer. Voorafgaand aan alle wedstrijden in Deventer vliegt de zeearend van valkenier Gerrit Zandvoort uit Rijssen een rondje door het voetbalstadion de Adelaarshorst.

"Begin 2008 werd ik benaderd door de club met de vraag of Harley ingezet kon worden als mascotte," vertelt Gerrit Zandvoort. "Ik heb daar wel even over na moeten denken, maar na goed overleg met de club en de bijbehorende B-side, want die moeten er natuurlijk ook achter staan, heb ik besloten het te doen," aldus Zandvoort.
"Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en ben ik enorm tevreden over de samenwerking. Supporter Marcel Bruggeman begeleidt me bij elke thuiswedstrijd en het publiek is altijd enthousiast. Ik kan wel zeggen dat ik inmiddels een rood-geel hart heb," zegt Zandvoort lachend.
Valkerij Rijssen geeft elke woensdagmiddag een roofvogelshow in het Volkspark bij kinderboerderij Eigen Erf aan de Albertsdijk 20 in Rijssen van 14.00 tot 15.00 uur. De show is voor iedereen gratis toegankelijk.