Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Diamanten bruiloft Dirk Schoolen en Gerritje Schoolen in Holten

HOLTEN - Woensdag 9 augustus was het 60 jaar geleden dat Dirk Schoolen en Gerritje Schoolen- Leunk aan de Weverstraat 11 in Holten elkaar het ja-woord gaven. Het echtpaar Schoolen heeft twee getrouwde kinderen die wonen in Holten en Apeldoorn. De familie is inmiddels uitgebreid met zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Nadat Dirk Schoolen enkele jaren met zijn gezondheid kampte gaat het nu weer redelijk. Zijn echtgenote Gerritje voelt zich uitstekend. Zij houdt van fietsen en gaat nog altijd graag dagjes uit met haar vriendinnen. Daarnaast leest en puzzelt ze graag. Samen gingen het echtpaar vroeger veel met hun vriendengroep op pad om te kegelen en te bowlen.
Dirk had als grote hobby het restaureren van motoren. Hij was dan ook jaren voorzitter van de motorclub in Holten. Niet zo verwonderlijk, want hij is van oorsprong automonteur. Later vond hij zijn werkkring in het goederenvervoer. Gerritje hield in de huishouding draaiend en zorgde voor de kinderen. Donderdag 9 augustus bezocht burgemeester Arco Hofland het jubilerende echtpaar en bood namens de gemeente Rijssen-Holten zijn gelukwensen aan. Het echtpaar Schoolen vierde het diamanten huwelijksfeest samen met familie en vrienden.