foto: fotorijssen.nl
foto: fotorijssen.nl Foto: Petra Koenderink

Henk Veldhuis uit Stadskanaal winnaar standwerkersconcours Rijssen

RIJSSEN - De 41e editie van het standwerkersconcours op de markt in Rijssen is gewonnen door Henk Veldhuis uit Stadskanaal (foto: tweede van rechts) met speelgoed als product. Nummer twee werd Guus van Leeuwen uit Ossenzijl (foto tweede van links) met het product mes. Derde werd Errit Sjoerd van der Heide uit Apeldoorn (foto uiterst rechts) met het product autopoets. De afdeling standwerkers van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel had tien landelijk bekende standwerkers geselecteerd voor deelname aan het concours.

De markt trok een groot aantal bezoekers uit Rijssen en omgeving. Een deskundige jury bestaande uit de heren Johnny Jansen, Henk Bakker en Wim de Lang beoordeelde de standwerkers op welsprekendheid, overtuigingskracht en originaliteit. Burgemeester Arco Hofland (uiterst links) maakte rond 13.00 uur de uitslag van het standwerkersconcours bekend en reikte de prijzen uit aan de winnaars. Fotorijssen zette de winnaars op portret.
Het grote Nederlands kampioenschap standwerken wordt dit jaar ook in Rijssen gehouden op zaterdag 17 september 2016. Daar worden de veertig beste standwerkers van Nederland verwacht. Dat concours wordt samen georganiseerd met de Rijssense Middenstandsvereniging Habi en vindt plaats in het voetgangersgebied van het centrum van Rijssen.