Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Kunstenaar Marius van Dokkum en tin gieten bij het Rijssens Museum

RIJSSEN - Nadat vijf dinsdagen van de zomervakantie vol waren met activiteiten bij het Internationaal Brandweermuseum en het Rijssens Museum is dinsdag 23 augustus alweer de laatste Zomermuseumdag met twee bijzondere activiteiten: een demonstratie tin gieten en beeldend kunstenaar Marius van Dokkum laat zien hoe zijn schilderijen maakt.

De demonstratie tin gieten wordt verzorgd door medewerkers van het Nationaal Tinnen Figuren Museum uit Ommen waarmee het Rijssens Museum onlangs een samenwerking is aangegaan. Marius van Dokkum laat zien hoe hij studies maakt van de mensen om hem die hij gebruikt voor zijn humoristische situaties en personen op zijn schilderstukken. Het is tevens de laatste week van de tijdelijke expositie van Van Dokkums werk in het Rijssens Museum die al door heel veel mensen bezocht is. Wie nog een kijkje wil nemen kan dat nog doen tot en met zaterdag 27 augustus. Er is ook veel cadeaumateriaal van Van Dokkum te koop bij deze expositie.
Natuurlijk is ook de vaste collectie van het Rijssens Museum over wonen en werken in en om Rijssen volop te bezichtigen én het boeiende materiaal van het Internationaal Brandweermuseum Rijssen met brandweerspullen uit de hele wereld en interactieve activiteiten voor kinderen. Wie meer wil dan kijken kan een rondleiding krijgen van zeer gemotiveerde museummedewerkers.
Buiten op de kasteelhof kunnen de historische spelen worden beoefend en de koffiehoek en bij mooi weer het terras zijn prima plaatsen om even wat te drinken. Het museum is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur en toegankelijk tegen gereduceerde tarief. De dinsdagactiviteiten vinden plaats tussen 11.00 uur en 16.00 uur.