Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Gerrit Dannenberg aan de slag bij het Rijssens Museum

RIJSSEN – Het bestuur van het Rijssens Museum heeft Gerrit Dannenberg (54) benoemd tot nieuwe bedrijfsvoerder. "Dannenberg is voor ons geen onbekende," zegt voorzitter Jan Bakker, "want hij is al geruime tijd hoofdredacteur van ons museumblad de Havezate Kroniek. Enkele jaren geleden is hij nóg nauwer betrokken geraakt bij onze musea door toe te treden tot ons bestuur waar hij de portefeuille publiciteit beheerde."

Dannenberg zelf is bijzonder ingenomen met zijn benoeming. "Geschiedenis heeft altijd mijn belangstelling gehad. Om die reden heb ik ook een bevoegdheid geschiedenis gehaald. En ja, ik ben een geboren en getogen Rijssenaar die ook hevig geïnteresseerd is in het verleden en de ontwikkeling tot wat onze stad nu geworden is. Dát laat het Rijssens Museum op allerlei manieren zien. Onder hetzelfde dak hebben we ook het Internationaal Brandweermuseum met een boeiende collectie brandweermaterialen. Een bijzondere combinatie van twee musea waar veel muziek in zit. We beschikken over een groep zeer gemotiveerde vrijwilligers die het museum een belangrijke plaats in onze gemeenschap hebben geven. Ik zie uit naar de toekomstige samenwerking."
Dannenberg is momenteel nog werkzaam als parttime docent in het voortgezet onderwijs en is eigenaar van zijn eigen tekst- en communicatiebureau. Hij is ook redacteur van deze krant en zal officieel per 1 november van dit jaar in dienst treden van het Rijssens Museum. De bedoeling is dat hij in de aanloop naar 1 november alvast op een aantal tijdstippen aanwezig zal zijn om zich te oriënteren op zijn toekomstige werkzaamheden.