Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Meditatiecentrum Zen.nl
in Nijverdal geopend

NIJVERDAL - Op zaterdag 20 augustus is het zenmeditatiecentrum aan de Piet Heinweg 1b in Nijverdal opengegaan.

Zo'n 40 bezoekers kwamen op de opening af. Het bordje 'Hier komt' kon worden verwijderd op het spanframe op de buitengevel.

Rients Ritskes, filosoof en oprichter van Zen.nl, ging tijdens zijn lezing in op 'Zen, levenskunst en geluk'. Om van het leven een kunstwerk te maken is het van belang om wat je doet zo goed mogelijk te doen. Toewijding en eenduidige doelen stellen is de sleutel, zo hield hij het publiek voor. Deze focus zorgt ervoor dat je je energie preciezer richt en levert bijzondere resultaten op. Hij noemde het werk van Dick Bruna, één van zijn vrienden die aan zen doet. Voor elk bewust gekozen doel, klein of groot, gaat dit principe op. Hij gaf ook het voorbeeld van een beukenhaagplantje dat hij met 20 jaar zorg en aandacht tot een reuze bonsaiboom liet doorgroeien. Met succes, zo bleek en liet hij zien met een foto.
Het openingsprogramma werd afgesloten met de aanbieding van een penseeltekening waarop de bekende Zen.nl cirkel is afgebeeld, het symbool voor – onder andere – eenheid.
Komende week starten de eerste zen meditatiecursussen in Nijverdal.
Voor meer info en aanmeldingen: www.zen.nl/nijverdal