Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Holterbergplein extra steun
naamsbehoud Holterberg

HOLTEN – Wethouder Roland Cornelissen nam zaterdagmiddag op de Heidemarkt het nieuwe Holterbergplein op de Holterberg bij het Natuurdiorama officieel in gebruik. Hij deed dat door een tros ballonnen door te prikken die het straatnaambord aan het zicht onttrokken.

De wethouder zei trots te zijn op de nieuwe maar toch vertrouwde naam voor het plein bij het natuurmuseum en de horecagelegenheden.
De vele belangstellenden op de Heidemarkt werden welkom geheten door Anton van Beek van het Natuurdiorama Holterberg. Ook Van Beek toonde zich bijzonder blij met de officiële naam voor het plein. Hij dankte de wethouder voor de bereidheid de naam officieel te onthullen. "Ook dank ik alle deelnemers aan de Heidemarkt die we hier organiseren samen met de Nijverdalse collega's van de noordkant van de Holterberg."
Door het nieuwe Holterbergplein krijgt de naam Holterberg weer een extra steuntje in de rug. Zeer tegen de zin van de Holtenaren werd het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug genoemd. Door de inspanningen van met name Anton van Beek is de naam Holterberg nu weer nadrukkelijk terug óp de Holterberg. Ook het Natuurdiorama is opzettelijk voorzien van de toevoeging Holterberg.
Op de Heidemarkt stonden standhouders met honing en aanverwante producten, een midwinterhoornbouwer liet zien hoe dit aloude eindejaars-instrument wordt gemaakt en er was een standhouder met archeologische gesteente. Een dierenpreparateur liet zien hoe dieren zo natuurgetrouw mogelijk worden opgezet, wat vooral voor kinderen maar ook voor volwassenen altijd een boeiend schouwspel blijft.