Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Een dag uit het leven van H – Horecaman Een dag uit het leven van de Nijverdalse horecaman Clemens Geurtse

NIJVERDAL - Even voorstellen: mijn naam is Clemens Geurtse, oud 36 jaar en mede-eigenaar van de lunschroom De Jongens Food en Lifestyle in Nijverdal. Ik heb eerst de detailhandelsschool gevolgd en daarna nog zeven jaar de opleiding voor Sociaal Pedagogische Hulpverlener. Daarna was ik zeven jaar werkzaam in de zorg, want met mensen werken is mijn passie; ik geniet er elke dag van om met mensen te werken.
Wij zijn in het jaar 2014 begonnen met een winkel in woonaccessoires en kleine meubelen onder de naam Thuiskomen bij………. In het jaar 2015 zijn we gestart met onze lunchroom onder de naam: De Jongens - Food en Lifestyle. Dat vonden wij een passende naam voor onze activiteiten.

De start

De dag uit mijn leven voor deze krant begon om 06.40 uur toen de wekker afliep. Een nieuwe dag breekt weer aan en na het opstaan, kleedde ik mij aan. De hond staat al te popelen om uitgelaten te worden om 07.15 uur. Na deze wandeling met de hond, maakte ik het ontbijt klaar en gingen we om 07.45 uur eten. Ik stelde mij op de hoogte van het laatste nieuws. Vervolgens vertrek ik naar onze winkel aan de Grotestraat 162 in Nijverdal. Daar begin ik om 08.45 uur om voorbereidingen te treffenvoor de komende dag. De stoelen worden van de tafels gehaald en op het terras buiten gezet, de mise en place wordt voorbereid, de taarten worden gebakkenen het brood wordt afgebakken (de hele dag door).

Winkel open

Om 9.30 zijn we zo ver gereed met de voorbereiding en gaat de winkel open. In het verdere van de dag bedienen we onze klanten en regelmatig tussendoor wassen wij af. Vanaf 11.30 tot15.00 uur komen onze gasten lunchen en daarna komen de klanten koffie drinken met gebak. Zelf proberen we dan ook nog te lunchen, maar meestal loopt het uit, soms wel tot 15.00 uur. Om 15.00 uur voeren we de nodige bestellingen uit en/of we leggen lijstjes aan wat er nodig is aan boodschappen om de volgende morgen weer goed van start te gaan. Om 17.30 uur begint de grote schoonmaak achter de schermen, zodat alles weer piekfijn schoon is. Om 18.00 uur reinigen we de koffieautomaat en dan volgt het opruimen. De stoelen gaan weer op de tafels, de stofzuiger wordt flink gehanteerd, er wordt gedweild, het terras naar binnengehaald, de kas wordt opgemaakt en het toilet wordt grondig schoongemaakt, maar dat doen we ook meerdere keren per dag.

Winkelsluiting

Om 18.45 uur sluiten we de zaak af en ons avondeten volgt om 19.00 uur. Maar meestal zijn we dan nog na het eten bezig om de administratie op orde te maken, de leveranciers te bezoeken, onze website te bekijken of er nog zaken zijn die aandacht nodig hebben. Om ongeveer 22.00 uur zijn we echt klaar met het werk. We rusten dan nog even uit op de bank, gaan tv-kijken en drinken iets. Daarna laten we de honden uit, douchen ons en is het bedtijd om 23.30 uur. Voor ons is de dag geslaagd en we genieten ervan als onze klanten vertrekken met een lach na een lekkere bak koffie met gebak of na een smaakvolle lunch.

Dick Tukkers