Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Spectaculaire Uutmarkt in Holten

HOLTEN - De inmiddels bekende Uutmarkt komt terug maar spectaculairder dan voorheen. Nieuwe naam, nieuwe opzet en maar liefst drie dagen lang. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september. Met theater, muziekoptredens, film, sportactiviteiten en lekker eten is de Kom d'r Uutmarkt voor jong en oud. Entree is gratis met uitzondering van een aantal voorstellingen.

Een festival waarvoor iedereen d'r uut komt! Met het nieuwe festival roepen het Kulturhus, alle betrokken verenigingen, organisaties en mode- en horecaondernemers iedereen uit Holten en omgeving op om eruit te komen en actief te worden! Was de 'oude' Uutmarkt vooral opgezet om mensen warm te maken voor activiteiten in het Kulturhus, nu is het een feest van heel ondernemend Holten om te laten zien wat er allemaal te zien, te doen en te beleven valt in het dorp. Van winkelen en theater tot uit eten en vrijwilligerswerk. En niet onbelangrijk: Hoe je ook zelf een actieve bijdrage kunt leveren aan de samenleving!

Theatertoren

De opzet is geheel vernieuwd. Jeroen de Kok, manager Kulturhus: 'Het evenement kun je vergelijken met de landelijke Parade maar dan 'een dorpsere versie' ervan. Een festival waar van alles gebeurt met de Theatertoren, zoals die ook op de Parade in onder meer Rotterdam en Amsterdam te zien was, als bruisend middelpunt. Een echte blikvanger.' Bovenin de Theatertoren wisselen korte theatervoorstellingen elkaar af, onderaan zijn winkeltjes, barretjes en een minibioscoop. Om de theatertoren heen op het plein de Smidsbelt, rondom het Kulturhus en in de Dorpsstraat is het een vrolijke bedoening waar van alles gebeurt.

Het programma is zeer uitgebreid. Op vrijdagavond trapt de Holtense partyorganisator Rawsome af met een feest met diverse dj's. Op zaterdagmiddag- en avond zijn er onder meer (straat)theateracts, een kunstmarkt waar Holtense kunstenaars hun werken verkopen, een veiligheidsplein, een bandjespodium, een vrijwilligersmarkt, optredens van lokale toneel- en muziekverenigingen, een modespektakel inclusief catwalk en een kinderbeweegstraat. De derde en laatste dag van het festivalweekend staat in het teken van familie. Zo zijn er onder meer een Dorpslunch op het plein, een klassiek koffieconcert, een jeugdvertelling van de kerken en diverse kindervoorstellingen. Ook is er weer theater en muziek.

Gratis entree

Toegang tot het festival en de meeste voorstellingen en activiteiten is gratis. Alleen voor de verschillende voorstellingen in de Theatertoren betaal je 1 tot 2 festivalmuntjes, te verkrijgen op het festival. Voor wie meerdere voorstellingen wil bezoeken, is er een Passe Partout verkrijgbaar voor 5 euro voor een dag of 9 euro voor het hele weekend. Alleen in de voorverkoop te koop via www.kulturhusholten.nl.