Afbeelding

Sportclub Rijssen en
RKSV in evenwicht

RIJSSEN - Zaterdag bij het begin van de vaderlandse competitie van het amateurvoetbal moesten twee Rijssense verenigingen, RKSV en Sportclub Rijssen, het tegen elkaar opnemen in de poulefase van de districtsbeker van de KNVB.

De nieuwe trainer van Sportclub Rijssen, Folkert Velten, kon beschikken over een compleet fitte selectie. Glen den Drijver ontbrak op het wedstrijdformulier omdat zij en hij dit weekend werden verblijd met de geboorte van hun dochter.
Om precies half drie floot scheidsrechter Floor uit Neede voor de aftrap en vanaf het begin ontspon zich een duel waar RKSV zijn voordeel uithaalde. In de derde minuut was het al raak: Bryan Sloof kon een goede voorzet, na mistasten van een verdediger, de 1-0 binnenschuiven. In de daarop volgende 20 minuten werden er kansen om en om gecreƫerd maar werd er niet gescoord.
In de 25ste minuut was het Witten die goed doorging, maar hij werd afgestopt door doelman Patriz Loohuis van RKSV. In de daarop volgende aanval van de thuisspelende ploeg was het Ronny Nijland die twee keer doortastend moest optreden. Na zo'n 33 minuten gespeeld te hebben was het Bruggeman die Jordy Schreurs wegstuurde. Die ging het strafschopgebied binnen en omspeelde de doelman maar werd onreglementair gestopt door diezelfde doelman. Dat leverde een strafschop op. Bruggenman zette zich achter de bal en scoorde de gelijkmaker. Een minuut voor de rust was het Gert Jan Wilbers die met een fraaie lob Nijland opnieuw verraste. Rust: 2-1.
Na de rust volgde hetzelfde spelbeeld: een RKSV dat aanvalt en duidelijk meer van het spel heeft waardoor de 3-1 dan ook niet kon uitblijven. Na eerder een goede kans te hebben tegengehouden werd keeper Nijland deze middag voor de derde keer gepasseerd door Diederik Borkent die met een harde schuiver in de uiterste rechterhoek het doel trof: 3-1.
Wie gedacht had dat hiermee deze wedstrijd was beslist had het mis, want Sportclub richtte zich op en verschafte zich meer speelruimte en kansen door goed te combineren met snel spel en goede passes; uit een ervan nam Jordy Schreurs de bal mee de 16 meter in, hij dribbelde zichzelf vrij en liet de 3-2 aantekenen.
RKSV bleef op de aanval en creƫerde goede kansen, maar doelman Nijland pakte elke bal en zo kon het gebeuren dat Sportclub ten strijde trok en met een paar goede aanvallen RKSV terugdrong en uit een van deze aanvallen werd de bal door keeper Loohuis van RKSV uit zijn doel geranseld, maar het was Evan Aalderink die op zo'n dertig meter van het doel de bal in een keer op de slof nam: de bal verdween door de vertwijfeld graaiende handen van doelman Loohuis in het doel: 3-3.
Er werden nog enkele wissels toegepast maar aan de stand veranderde niet meer en kon er een punt mee worden genomen vanaf de Enterstraat. Aanstaande dinsdag is er opnieuw een bekerduel en weer een uitwedstrijd maar dan in Borne tegen de gelijknamige club. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt. Volgende week zaterdag wacht dan de laatste wedstrijd in deze poule tegen de v.v. Holten. Dan is de aftrap om precies 17.00 uur op de Koerbelt.
Wissels Sportclub Rijssen: Devlin Roesink voor Ronny Grobben, Roy Albach voor Martijn Schottert, Lahdo Youcef voor William Witten.