Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Strongmanrun & Strongsisterrun: meer fun en uitdaging

De ruim 8000 deelnemers aan de Fisherman's Friend StrongmanRun en StrongSisterRun staat weer een mooie beproeving te wachten. Een vernieuwd parcours en deels andere obstakels maken de run dit jaar zwaarder dan voorheen.

De organisatie heeft het afgelopen jaar haar handen er weer vol aan gehad. 'Hoe zorgen we ervoor dat ook deze editie wederom een verrassing wordt voor de fanatieke mannen en vrouwen?' Over die vraag hebben onder meer Marian Freriks, Rob Tegenkamp, bekend van Dauwpop en Budde Beach, en Bilal Durmaz van het tv-programma Obese zich gebogen. Daarbij hebben ze niet alleen naar andere obstacle runs gekeken maar vooral ook naar niet-sportieve evenementen. Het resultaat? Een nieuwe startlocatie en daarmee grotendeels een ander parcours en een kwart nieuwe obstakels. ,,Het gaat ons niet zozeer om de zwaarte, zwaar is het toch wel, maar vooral om de fun en de uitdaging," vertelt Marian. ,,We staan voor kwaliteit, dat is het belangrijkste."

Modderfeestje
Vooral bij de StrongSisterRun op zaterdag 3 september is de funfactor hoog. ,,We hebben er nog meer beleving aan toegevoegd. Dit in aanloop naar een geheel nieuw concept dat we in 2017 willen neerzetten." In de StrongSisterVillage kunnen de vrouwen zich onder meer laten verwennen door visagistes, een massage nemen, de nagels lakken, lekker doucheproducten testen en zich door een professionele fotograaf op de foto laten zetten. ,,Het moet een echte girls day out worden." Wat de organisatie geleerd heeft van vorig jaar, is dat vrouwen anders reageren op de obstakels. ,,Ze kijken eerst hoe ze een obstakel het beste kunnen nemen waarna ze vervolgens in actie komen. Dat betekende vorig jaar dat er soms wat opstopping ontstond. Dit jaar willen we dat voorkomen door meer ruimte tussen de starttijden te plannen."

Genieten voor bezoekers
Het aantal deelnemers is dit jaar iets minder dan voorgaande jaren. In totaal zullen er zaterdag en zondag ruim 8000 mannen en vrouwen aan de start staan. Marian heeft hier wel een verklaring voor: ,,Er zijn de laatste jaren veel meer obstacle runs in Nederland bij gekomen. Dus wordt men selectiever. Maar uiteindelijk doen er wel mensen mee uit elf verschillende landen en uit heel Nederland. Groot pluspunt van Hellendoorn is de prachtige omgeving, ideaal voor een run." Voor de bezoekers is het ook anders. Er is geen fietsroute meer, de 'hotspots' waar meerdere obstakels bij elkaar liggen zijn op loopafstand van elkaar. Marian en haar collega's hebben er zin in. Ondanks het harde werken, genieten we er maximaal van. Het is de kunst om het feest mee te beleven!" Aan het evenement werken 600 vrijwilligers mee. Ook de plaatselijke middenstand en de gemeente dragen hun steentje bij.