Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Shantykoor organiseert muziekspektakel op 3 september op het Europaplein in Rijssen

RIJSSEN - Het Shantykoor Riessen organiseert 3 september voor de derde keer een groot muziekspektakel op het Europaplein in Rijssen onder de titel: "Viej doot het vuur de wille!" Wethouder Ben Beens zal de opening van het muziekfestijn om 12.30 uur verrichten.

Optredende koren zijn het in 2013 opgerichte Shantykoor Riessen zelf, bestaande uit ongeveer 40 zangers en zes instrumentalisten onder leiding van dirigent Nanette Rozendom. Zij zingen zeemansliederen en populair Engelse en Duitse nummers. Ook is er een optreden van de Tukkerladys uit Rijssen. Dit koor bestaat uit 25 enthousiaste zingende dames onder leiding van Jan Nijkamp. Hun repertoire bestaat uit populier liedjes, variërend van Take me Home tot Daar bij die molen. Verder is er een optreden van het kleurrijke Rijssense koor Pursang, in 1975 opgericht onder de naam 'Rijssens Gemengd Koor. Omdat het koor zonder bladmuziek zingt, is de naam gewijzigd in Pursang. Het koor telt 25 leden en wordt geleid door dirigent Erwin Strijker. Ze treden op met een pianist en een saxofonist. Het koor heeft een breed repertoire, van popmuziek tot kerstliederen en licht klassiek.
Ook deelnemer aan deze dag dansschool Dynamiek uit Enter. De mensen van Dynamiek geven acte de présence met diverse dansstijlen voor jong en oud. Vanuit Tubbergen komt het shantykoor de Schuytenvaarders naar de Reggestad. Dit 35-koppige koor is een geziene gast bij evenementen in de omgeving met hun gevarieerde repertoire van Nederlandse Engelse en Duitse liederen. Ook is er een optreden van de in Turkije geboren Sabri Derell met keyboard en westerse en oosterse liederen. Tenslotte is er een Afterparty met de band Handy Joe en de Boogie Kearls. Deze band onder leiding van Robert Brinks speelt Blues en Roots, afgewisseld met relaxte luistersongs, voornamelijk in het dialect, terwijl ook Engelstalige covers voorbij zullen komen.

Dick Tukkers

Afbeelding
Afbeelding