V.l.n.r.: Notaris Mattijs Davids, Mark Bouwens, Martijn Beltman, René Tijhuis en wethouder Bert Tijhof
V.l.n.r.: Notaris Mattijs Davids, Mark Bouwens, Martijn Beltman, René Tijhuis en wethouder Bert Tijhof Foto: Petra Koenderink

Oprichting stichting voor veilige bedrijventerreinen in Rijssen

Gemeente juicht initiatief toe en ondersteunt dit via een ondernemersfonds

RIJSSEN - De Kring Werkgevers Rijssen (KWR) en Businessclub Bij de Tijd hebben de Stichting Ondernemersfonds Bedrijventerreinen Rijssen opgericht met als doel: het realiseren van collectieve beveiliging door cameratoezicht en opvolging op de bedrijventerreinen in Rijssen.

Op een speciale veiligheidsbijeenkomst bij uitgaanscentrum Lucky hebben de ondernemers van de bedrijventerreinen zich laten informeren over de plannen om beveiliging collectief te organiseren. Veel ondernemers grepen deze kans aan, getuige de grote opkomst. De aanwezigen juichen het initiatief toe. Op maandag 11 juli 2016 zijn in het bijzijn van wethouder Bert Tijhof en notaris Mattijs Davids, de statuten van de stichting ondertekend waarin KWR en Bij de Tijd handen en voeten willen geven aan de plannen voor cameratoezicht en opvolging op de bedrijventerreinen in Rijssen. Het bestuur bestaat uit drie ondernemers, te weten Martijn Beltman (Autobedrijf Beltman), René Tijhuis (Lucky) en Mark Bouwens (Reggeborgh Groep).
De stichting gaat het komende half jaar over tot realisatie van het omvangrijke cameranetwerk en het sluiten van een collectief contract met een beveiliger voor snelle opvolging van verdachte situaties en alarmen. Om de werkzaamheden te financieren is het voornemen om een ondernemersfonds op te richten. Het is de planning dat het cameratoezicht en de opvolging per 1 januari 2017 operationeel wordt.
Het gemeentebestuur van Rijssen-Holten is van plan om de inkomsten van het ondernemersfonds op de bedrijventerreinen volledig ten goede te laten komen aan de veiligheid van die bedrijventerreinen. Dat voorstel wordt na het zomerreces besproken met de gemeenteraad. Wethouder Bert Tijhof: 'Het vergroten van de veiligheid van bedrijventerreinen in de gemeente Rijssen-Holten is belangrijk, zowel voor gevestigde als toekomstige bedrijven. Mooi dat de ondernemers met dit initiatief komen, dat wil het college graag ondersteunen.'