Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Inwoners en bezoekers van de gemeente Hellendoorn

HELLENDOORN - Dat Hellendoorn een bruisende gemeente is, dat wist ik natuurlijk al wel. Niet voor niets profileren we ons als natuurlijk avontuurlijk. Maar in een week als die van 3 tot en met 7 september wordt het nog eens nadrukkelijk bevestigd: in de gemeente bruist het op allerlei plekken als nooit tevoren.
Op uiteenlopende gebieden worden activiteiten georganiseerd, zowel voor de lokale bevolking als voor een groeiende groep mensen uit binnen- en buitenland die komen genieten van het moois dat deze gemeente te bieden heeft.

Strongsisterrun en Strongmanrun

Op 3 en 4 september beleven we met elkaar de Strongsisterrun en de Strongmanrun. Beide evenementen hebben zich de afgelopen jaren bewezen als niet alleen een feest voor de deelnemers, maar ook als echte publiekstrekkers. Tienduizenden komen kijken hoe atleten op elk niveau de uitdaging aangaan om het spectaculaire parcours te volbrengen in een tijd die voor hen persoonlijk een mooie prestatie mag worden genoemd. Als gemeente met een breed sportbeleid zijn we erg blij dit evenement al een aantal jaren binnen onze gemeente te mogen verwelkomen. Dat daar allerlei inspanningen vanuit onze gemeentelijke organisatie tegenover staan die het evenement mogelijk maken – denk alleen al aan vergunningen, veiligheidsmaatregelen verkeerstechnische maatregelen , beschouwen we als een logische bijdrage aan onze samenleving.
Mooi is dat het initiatief voor dit evenement ook door lokale ondernemers is genomen. Ondernemers die op een slimme manier gebruik maken van de prachtige omgeving die de gemeente biedt. Het decor voor de Strongsister- en Strongmanrun - behalve de bebouwde kom de bossen van Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en de laagten van de Reggevallei – vormt een visitekaartje voor zowel het evenement als de gemeente

Bruisend Nijverdal

Dat lokale initiatief ligt ook ten grondslag aan Bruisend Nijverdal. Van 7 tot en met 11 september is er echt voor iedereen iets moois te beleven in het centrum van Nijverdal. Ondernemers die zich willen laten bijpraten over communicatie en presteren onder druk, sporters, quizfanaten, muziekliefhebbers, of mensen die gewoon van een leuk feestje houden. Er zijn workshops, er is een oecumenische kerkdienst, er is een brocantemarkt. Die breedte, die verbinding tussen alle mogelijke groepen mensen, dat is waar Bruisend Nijverdal zich al een aantal jaren mee onderscheidt.
En dat is ook waar we als gemeente op inzetten. Vanuit een positieve insteek met elkaar de schouders eronder zetten en op die manier iets goeds tot stand brengen. Zowel de Strongsister- en Strongmanrun als Bruisend Nijverdal laten de kracht van onze Hellendoornse samenleving zien!
Ik wens deelnemers en bezoekers een prachtige week toe.

Anneke H. Raven
burgemeester