Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Sportief modderspektakel op 3 en 4 september in Hellendoorn

Waden door modderbaden, soms huizenhoge obstakels overwinnen: dat staat ruim 8500 obstaclerunners uit 13 landen te wachten in het weekend van 3 en 4 september. Dan worden voor de 5e keer de Fisherman's Friend StrongmanRun en StrongSisterRun georganiseerd in de gemeente Hellendoorn.

StrongSisterVillae: een roze walhalla
De startlocatie, op de evenementenweide, wordt zaterdag omgedoopt tot StrongSisterVillage. Een roze walhalla voor de duizenden StrongSisters, die voor en na de run verwend worden met massages van Fysius, een nagellaktafel en make-overs door visagisten van DA Fredriek, een poetsteam dat klaarstaat met water, sponzen en verzorgingsproducten. Maar ook fotoshoots in oa een Fiat Cabrio en brafittingsessies. Er is zelfs een echt StrongSisterRun ijsje, ontworpen door ijsatelier Bonvanie!
Naast de ontspanning moet er gebuffeld worden op een 7 kilometer lang parcours door het doktersbos, de bossen en heuvels van de Hellendoornse berg en het rooie dorp. Daar staan de StrongSisters 22 hilarische en pittige obstakels te wachten.

2 afstanden op zondag bij de StrongmanRun

Zondag is het de beurt voor de mannen en vrouwen van de lange adem. Naast de traditionele 21 km run, StrongmanRun 'the Original' is er dit jaar een nieuwe kortere afstand, de Strong-12. Voor de meeste StrongmanRunners is het vooral de strijd tegen zichzelf of gaat het om samen met loopmaatjes de finish halen. Één startgroep, de "competitors" start voor het podium en kwalificatie voor de EK en WK obstaclerunning.

Regionale favorieten
Bij de mannen wordt een stevige strijd verwacht tussen hardloper Leon Sanderman uit Rijssen, winnaar in 2015 en triathleet Marco Muller uit Holten die editie 2014 op zijn naam bracht. Zij moeten het opnemen tegen de beste obstaclerunner van Nederland, Alexander Struijk uit Berkel en Rodenrijs.
Na haar overwinning bij de StrongmanRun in Rotterdam is de 16 jarige Elke Pronk uit Hellendoorn favoriet in de wedstrijdgroep bij de vrouwen.

Met rolstoel en buddies 21 km StrongmanRun bedwingen
Opmerkelijk is de deelname van Sebastiaan van Nieuwenhuizen, oorlogsveteraan, die met behulp van buddies de 21 kilometer lange StrongmanRun gaat bedwingen. Onder het motto 'een beperking hoeft geen beperking te zijn', beoefent hij al 5 jaar het obstaclerunning. In Hellendoorn maakt hij zijn debuut bij de StrongmanRun.

Groot aantal toeschouwers verwacht

De Fisherman's Friend StrongmanRun Obstacle Mud Challenges is een mix van sport en fun én een kijkspektakel voor het publiek. Bij de zes hotspots kunnen toeschouwers de runners volgen en aanmoedigen en genieten van muziek. De entree is gratis.
De bowlingboerderij die direct naast de Start/Finish Area ligt is de hele dag geopend voor eten en drinken.
Plattegronden met routes en hotspots zijn vanaf donderdag verkrijgbaar bij de VVVNijverdal en bij de ingang van de evenementenweide.

FACTS
Fisherman's Friend StrongSisterRun
Zaterdag 3 september

7 kilometer
21 obstakels
Start 12.00 uur

Facts StrongSisterRun
man/vrouwverhouding: 0/100%
Oudste deelnemer: 64
Jongste deelnemers: 14
Gemiddelde leeftijd: 33

Op zaterdag starten 325 StrongSisters uit de gemeente Hellendoorn

Zondag 4 september.

Fisherman's Friend Strong-12
12 kilometer
33 obstakels
Start vanaf 11.30 u.
Fisherman's Friend StrongmanRun 'The Original'
21 kilometer
41 obstakels
Start vanaf 13.00 uur

Facts Strong-12 en 'The Original':
Man/vrouw verhouding: 75%/25%
Oudste deelnemer: 72 jaar
Jongste deelnemer: 16 jaar
Gemiddelde leeftijd: 34 jaar

Op zondag starten totaal 645 StrongmanRunners uit de gemeente Hellendoorn