Afbeelding

Beker Darby Sportclub Rijssen – V.V. Holten

RIJSSEN - Afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd van het bekerprogramma van Sportclub Rijssen en wel tegen de V.V. Holten. Trainer Folkert Velten kon ook deze zaterdag nog niet beschikken over Dangremond en Den Drijver zodat dezelfde spelers meededen als in het vorige duel tegen de V.V. Borne maar met dien verstande dat in deze wedstrijd Ronny Nijland het doel verdedigde.

Het eerste echte wapenfeit was in de 6e minuut een vrije schop van Holten op de rand van de 16 meter. Deze werd goed ingeschoten maar Nijland wist hem op tijd voor de doellijn te pakken. Sportclub, dat goed mee voetbalde, kreeg via Jordy Schreurs een mooie kans maar hij lobte de bal te hoog over de doelman van Holten. Na de drinkpauze was het Jur Pol die de score opende in de 26ste minuut. Hij rondde een goede voorzet af door de bal in het net te koppen. En hiermee was het sein gegeven voor Holten om het tempo op te schroeven en werd Sportclub keer op keer verrast met goed spel en doelrijpe kansen.
In de 28ste minuut 0-2 door Harm Jansen die eveneens een goede voorzet afrondde. Achtereenvolgens scoorden Jaap Huisman (0-3), Bas Tuitert (0-4 en 0-5). Na deze doelpuntenregen kreeg Sportclub nog enkele kansen, maar de afstandsschoten gingen net over het doel zodat de ruststand 0-5 was. Na de rust werd Witten gewisseld voor Evan Aalderink en Holten wisselde drie keer. En vanaf het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter Jansen voor de tweede helft was het Holten die de draad goed oppakte en verder ging en met snel spel de verdediging van Sportclub Rijssen onder druk zette.
In de 47ste minuut was het Harm Jansen die een goede steekpass juist beoordeelde en er snel tussenuit ging en Ronny geen kans gaf: 0-6. Daan Wissink was een minuut later opnieuw de verdediging te snel af en liet de 0-7 noteren. Weer 2 minuten later was het weer Harm Jansen die scoorde 0-8 en de 0-9 kwam uit een strafschop wegens het onreglementair afstoppen van een tegenstander. Jur Pol voltrok het vonnis.
Sportclub wisselde Lahdo voor Maxiem en Grobben voor HenkJan. In de 70ste minuut nog een goede aanval van Sportclub; Lahdo brak door maar net op het moment dat hij de bal binnen wilde tikken kreeg hij een duw en lukte het net niet. Na 86 minuten spelen was het Luc Dalemans die een fout achterin bij Sportclub goed binnenschoot. Het slotakkoord van deze wedstrijd en bekerronde voor Sportclub werd gezet door Niek Bruggeman die alles en iedereen verraste door goed door te gaan en de eretreffer aan liet tekenen 1-0.

Wissels Sportclub: uit Verstraaten, Witten en Baan. In Aalderink, Grobben en Ladho Yousef.
Wissels Holten: uit Tuitert, Huisman, Lubbersen. In Huisman Thijs, Oolbekkink en Dalemans.
Scheidsrechter: G. R. M. Janssen