Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Open dagen Hobbyboerderieje aan de Oosterhofweg

RIJSSEN- Vrijdag 2 september en zaterdag 3 september houden de verenigingen van de Stichting de Hobbyboerderieje in de hobbyboerderij aan de Oosterhofweg 51 in Rijssen open dagen. Vrijdag 2 september is iedereen vanaf 16.00 uur tot 21.00 uur van harte welkom net als op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. Tijdens deze open dagen zullen zich een aantal verenigingen van de Stichting de Hobbyboerderieje presenteren.

Allereerst is daar de WBE (WildBeheerEenheid) West-Twente en de Koninklijke Jagers Vereniging. Zij hebben een stand over het beheer van de wildstand. Houtsnijvereniging De Burijn zal zich presenteren met houtsnijwerken van de leden en er zullen demonstraties worden gegeven in het reliëfsnijden en het zogenaamde Friese houtsnijwerk. De Aquariumvereniging Natuur in Huis is aanwezig met een aquarium waarvan de bezoekers het aantal vissen moet raden. En er is uitleg over deze mooie hobby. Ook zijn er presentaties op een scherm over aquariumvissen.
De Bonsaivereniging geeft uitleg over het onderhoud en kweken van deze miniboompjes. Leden van de Kunstenaarsvereniging Expres/zo zijn aanwezig met demonstraties schilderen en boetseren voor de jeugd. Tevens zal tijdens deze dagen geprobeerd worden om van enkele spoorbielzen een kunstwerk te maken. De Kunstkring Rijssen heeft een aantal hobbykunstenaars bereid gevonden om daar demonstratie te geven in olieverf, acrylverf en pasteltekenen. Het IVN geeft een doorlopende voorstelling met een diapresentatie over steenuilen en foldermateriaal over de omgeving van Rijssen.
De entree is gratis en tegen zeer schappelijke prijzen is koffie en frisdrank verkrijgbaar. De besturen van de deelnemende verenigingen nodigen iedereen van harte uit om de open dagen te bezoeken en meer te weten te komen over de verenigingen en hun hobby's.

Dick Tukkers

Afbeelding