Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Burgemeester en wethouders ontspannen op de heide

RIJSSEN – Nu alle scholen weer zijn begonnen is de tijd voor bestuurders gekomen om elkaar weer eens recht in de ogen te kijken. Ook burgemeester en wethouders van Rijssen-Holten doen dat al jaren aan het begin van het nieuwe vergaderseizoen. Juist deze week hebben ze zich voor een aantal dagen teruggetrokken op de heide om daar in alle rust de plannen door te nemen voor het komend jaar. Zelf de wekelijkse persconferentie op dinsdagmiddag moest er aan geloven: B en W zijn onzichtbaar en onbereikbaar, want ze moeten zich concentreren op de toekomst van de gemeente.

Overigens lijkt het erop dat er dit jaar sprake is van een extra lange hei-sessie die vorige week al werd ingezet op de zuidflank van de Holterberg. Burgemeester en wethouder brachten een werkbezoek Camping de Holterberg aan de Reebokkenweg. Daarbij wekten onze bestuurders de indruk wel heel erg ontspannen met elkaar om te gaan. Zeer modieus werd er overlegd met de benen op tafel. Via Twitter werd daar zelfs een verspreid van het College van B en W in de relax-modus. Van links naar rechts wethouder Ben Beens, burgemeester Arco Hofland, wethouder Bert Tijhof, wethouder Jan Aanstoot en wethouder Roland Cornelissen. Achter de bank staat gemeentesecretaris Arie van Eck.
Op welk heidegebied burgemeester en wethouders zich ontspannen en waar ze elkaar de krijgsartikelen voorlezen is niet bekend. Op het gemeentehuis wordt over de plaats volstrekte radiostilte in acht genomen. Op de vraag of er in Nederland eigenlijk wel gebieden zijn met mooiere heidevelden dan Rijssen-Holten, gaf wethouder Jan Aanstoot het neutrale antwoord: "Ja ja…"