Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Groot onderzoek GGD Twente naar gezondheid volwassenen en ouderen

ENSCHEDE - In september start een groot landelijk onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van volwassenen (vanaf 19 jaar) en ouderen. GGD Twente voert dit onderzoek uit onder de naam 'Gezondheidsmonitor Volwassenen en Ouderen 2016'. Doel van dit onderzoek is inzicht krijgen in de gezondheidssituatie van volwassenen en ouderen.

Deelname aan het onderzoek is belangrijk, want met de resultaten van het onderzoek kunnen de veertien Twentse gemeenten hun gezondheidsbeleid en -activiteiten beter aanpassen op de behoefte en vragen van de inwoners van Twente. Ruim 45.000 Twentenaren ontvangen vanaf 12 september 2016 een uitnodiging voor de Gezondheidsmonitor. Een computersysteem selecteert steekproefsgewijs wie een uitnodiging ontvangt. Personen die geen uitnodiging ontvangen, kunnen niet aan dit onderzoek deelnemen. Deelname aan de Gezondheidsmonitor is anoniem. De antwoorden op vragen zijn niet gekoppeld aan een naam en/of een adres. Daardoor is het onmogelijk te zien wie welke antwoorden heeft gegeven.
Alle GGD'en in Nederland nemen deel aan de Gezondheidsmonitor die eens in de vier jaar plaatsvindt. Door de samenwerking van GGD'en, GGD GHOR Nederland, Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) levert het onderzoek informatie op over de gezondheid in heel Nederland. De deelnemende organisaties werken nauw met elkaar samen om diverse gegevensverzamelingen op elkaar af te stemmen en ze lokaal, regionaal, landelijk en in de tijd met elkaar te kunnen vergelijken.
Wie meer wil weten over de Gezondheidsmonitor kan dat vinden op www.ggdtwente.nl/onderzoekgezondheid