Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

SGP-jongeren Rijssen krijgen een eigen rotonde

RIJSSEN – De Rijssense SGP-jongerenorganisatie krijgt een eigen rotonde. Het verkeersplein dat het Hogepad, de Oranjestraat en de Verlengde Oranjestraat verbindt wordt geadopteerd door de Staatkundig Gereformeerde jongeren. Burgemeester en wethouders maakten vandaag bekend dat meerdere gegadigden zich hadden gemeld om de rotonde te adopteren, maar dat door loting de rotonde aan de SGP-jongeren was toegevallen.

Burgemeester Arco Hofland zegt dat er veel belangstelling is voor het adopteren van de rotondes. Wethouder Ben Beens (SGP) zegt akkoord te zijn gegaan met de adoptie door de SGP-jongeren op voorwaarde dat hij vrijgesteld zou worden van schoffel- en wiedverplichtingen.
Voorzitter Rick van Dijke van de SGP-jongeren zegt blij te zijn met de toewijzing van de rotonde. "De rotonde ligt natuurlijk ook op een prachtlocatie: dichtbij het centrum en het gemeentehuis en bovendien tussen de Oranjestraat en de Verlengde Oranjestraat in. Wat wil je als oranje jongerenorganisatie nog meer?"
Volgens burgemeester Hofland voert de gemeente al geruime tijd een succesvol beleid bij het ter adoptie aanbieden van de rotondes aan belanghebbenden. In ruil voor bescheiden reclame-uitingen zorgen zij dan voor de aankleding en het onderhoud van de rotonde. Wethouder Jan Aanstoot (Gemeentebelang) zegt dat er borden geplaatst mogen worden, "maar die zijn gebonden aan een door ons vastgestelde maat. De gemeente krijgt de tekst doorgegeven en die zorgt voor het maken en plaatsen van universele borden. Voor het reclame maken op de rotonde zijn criteria en als je daar binnen blijft, dan is dat geen enkel probleem. De criteria maken mensen heel creatief maar als je dat een beetje subtiel aanpakt, kun je heel goed laten zien wie je bent."

.

Afbeelding