Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

De nieuwste hoortechnieken bij Stegeman Hoortechniek

Slecht horen is niet nodig. Met de nieuwste hooroplossingen gaat er een wereld voor u open. En bij Stegeman Hoortechniek weten ze precies wat uw oor nodig heeft.

,,Wij verkopen geen hoortoestellen, maar hooroplossingen," vat Huib du Mez, eigenaar Stegeman Hoortechniek, samen. ,,De ontwikkelingen gaan snel, zeker op gebied van horen waar de techniek steeds verdergaande mogelijkheden biedt." Als voorbeeld noemt hij de LYRIC, een onzichtbaar gehoorapparaat die je na ongeveer twee maanden vervangt. Het is geschikt voor personen met licht tot matig-ernstig gehoorverlies. Middels een microscoop wordt het diep in het oor aangebracht. Je draagt het dag en nacht en kunt er alles mee doen, van douchen tot mobiel bellen. Na ongeveer twee maanden is het hoortoestel 'op' en plaatst de audicien een nieuwe. ,,Ik noem het de contactlens voor het oor. Ook een contactlens kun je tegenwoordig dag en nacht dragen en na een bepaalde periode vervang je het door een nieuwe." De LYRIC is hierdoor zeer gebruiksvriendelijk. Bovendien is het een wereldwijd systeem. Bent u bijvoorbeeld in Frankrijk op vakantie en moet het vervangen worden? Dan kan een LYRIC-specialist in de buurt het gehoorapparaat eenvoudig vervangen.

Minder inspanning, meer horen
Een andere hooroplossing waarin de nieuwste technieken geïntegreerd zijn, is de Oticon Opn. Dit gehoorapparaat achter het oor biedt een totaal nieuwe manier van geluid beleven en verwerken van informatie. ,,Met minder luisterinspanning, kun je de spraak veel beter verstaan. In tegenstelling tot reguliere gehoorapparaten heb je geen hinder van rumoer. Denk aan sociale activiteiten, verjaardagen, vergaderen waar je met meerdere mensen in gesprek bent of geluid op de achtergrond hebt. Het is het eerste hoortoestel dat het voor de hersenen makkelijker maakt om te verstaan." De onderzoeken bewijzen het effect: Oticongebruikers verstaan gemiddeld dertig procent beter ten opzichte van andere hooroplossingen. ,,Extra bijzonder is dat dit apparaat te verbinden is met een I-phone en via een app met internet. Als gebruiker kun je op deze manier in verbinding staan met apparaten zoals deurbellen, babyfoons en thermostaten. Gaat bijvoorbeeld de deurbel? Dan krijg je een seintje via je oor."

Ervaar zelf het verschil
Stegeman Hoortechniek is één van de weinige specialisten in de regio en in Nederland die deze twee nieuwe hooroplossingen biedt. Zij zijn dan ook met recht een specialist die hooroplossingen levert waar je daadwerkelijk ook wat aan hebt. Omdat het verschil te ervaren, bent u van harte welkom op de stand op de Habito beurs. Zowel de LYRIC als de Oticon Opn en andere hoormiddelen kunt u hier met eigen oren testen.