Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Rotary Rijssen organiseert Goede Doelen Dag

RIJSSEN - 24 september organiseert Rotary Rijssen i.s.m. diverse verenigingen en instanties een "Goede Doelen Dag". Voor jong en oud is er veel te beleven in het volkspark Rijssen en omgeving.

Een sponsorloop voor basisschoolleerlingen, een rollatorloop voor senioren, Geo-coaching, een klimparcours, acts en workshops van Jeugdcircus Caroloy, spellen, wandeltochten, muziek, demonstraties van (sport)verenigingen en kraampjes met lekkernijen. Dat en meer op zaterdag 24 september in het Volkspark.
De opbrengst van deze dag is bestemd voor een uitstapje voor kinderen en voor ouderen in Rijssen-Holten. Kinderen en senioren die de financiële mogelijkheid niet hebben om eens een keer op stap te gaan. Rotary Rijssen tekent voor de organisatie van deze activiteitendag.
De wandelafdeling van Atletiek Vereniging Rijssen houdt haar jaarlijkse landelijke herfstwandeltocht dit jaar vanaf het park met afstanden van 10, 20 en 30 kilometer. De wandelaars kunnen zich inschrijven vanaf 8.00 uur. In het Volkspark is een parcour uitgezet voor de sponsor-rollatorloop. De inschrijving start om 10.30 uur. Voor de muzikale ondersteuning zorgt Harmonicagroep De Vrolijke Noot.
Leerlingen van basisscholen kunnen meedoen aan de sponsorloop. Registreren kan vanaf 13.00 uur. De sponsorloop start om 13.30 uur. Vooraf wordt een warming up gehouden, waarbij de Kamgoarnklösse de lopers aanmoedigt. Deelnemers kunnen zich inschrijven en een sponsorformulier downloaden via www.kiessportencultuur.nl/sport/activiteit. Inschrijven en een sponsorformulier afhalen kan ook tijdens de openingstijden van het Parkgebouw.
Maar er is méér te doen. Zo legt Scouting Rijssen een klimparcours aan. WayPoint zorgt voor Geocaching. Jeugdcircus Caroly geeft demonstraties en workshops. De gemeente Rijssen-Holten stelt de Sportmobiel met allerlei sport- en spelmateriaal beschikbaar. De "Goede Doelen Dag" begint om 10.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Wandelaars kunnen inschrijven vanaf 8.00 uur. De toegang tot Parkgebouw en Volkspark, Oosterhofweg 49, is gratis. Meer weten, kijk op www.rotary.nl/rijssen